Mor til dræbt: Jeg måtte se de anklagede

Heidi Træholdt vidste ikke, om hun skulle møde op til retssagen, hvor to mænd er tiltalt for at have stukket og dræbt hendes kun 19-årige søn på Høje Taastrup Station

Stedet, hvor Ricko blev mindet, efter drabet på den unge mand sidste år. (Privatfoto/Anthon Unger)
Stedet, hvor Ricko blev mindet, efter drabet på den unge mand sidste år. (Privatfoto/Anthon Unger)

- Jeg var så i tvivl, om jeg ville møde op i dag, fordi jeg ikke vidste, om jeg kunne klare det. Men jeg ville se de to mænd, der er anklaget for at have taget min søn fra mig, siger Heidi Træholdt til Ekstra Bladet.

I dag startede retssagen mod de to mænd, den 17-årige Himet Sahbaz og den 20-årige Turgay Yalcin, der er tiltalt for at have dræbt hendes 19-årige søn, Ricko Træholdt, med to knivstik i halsen og brystregionen på Høje Taastrup Station i oktober sidste år.

- Da de kom op til retssalen, inden det hele gik i gang, der måtte jeg dog gå. Jeg kunne simpelthen ikke klare det. Men jeg blev nødt til at se dem i øjene, og det var virkelig hårdt. Specielt fordi jeg ikke synes, de virkede særlig påvirkede af det hele, siger hun, mens tårerne løber ned af kinderne.

Se også: Dræbte Rickos mor bryder sammen i retten

Heidi Træholdt hørte for første gang deltaljer om det masseslagsmål, der sidste år kostede hendes søn livet.

Under retssagen kom det nemlig frem, at Ricko havde været involveret i et slagsmål, hvor han havde slået og sparket en af de nu tiltalte.

De detaljer var barske at høre om for den dræbtes mor, og de andre pårørende der var til stede i salen.

- Jeg blev meget overrasket over, at Ricko havde været med til at overfalde en af dem. Det havde jeg jo aldrig hørt før, siger hun, hvorefter hendes bror, Kenneth Jensen tager over:

Se også: Anklaget for mordet på Ricko: Ankommer grinende til retten

- Jeg tror, Ricko havde været indstillet på, at de skulle op og uddele nogle øretæver, men han havde nok aldrig forestillet sig, at der ville blive trukket kniv, siger han.

Flere gange fiskede Hedi Træholdt Kleenex frem under retssagen, men også de tiltaltes pårørende var meget påvirket af sagen.

Dem havde Heidi ikke så meget tilovers for.

Se også: Tiltalt om Ricko-drab: Jeg så ikke kniven

- Jeg ved godt, at det er hårdt for de pårørerende, men jeg kan ikke sige, at jeg har ondt af dem, og jeg skænkede dem ikke en tanke undervejs, siger hun.

De to tiltalte nægter sig begge skyldige i drab på Ricko Træholdt.

Der ventes at falde dom en gang i starten af maj.