Posthus evakueret: Nu er indholdet af mystisk brev afsløret

Posthuset i Haslev blev evakueret, efter en medarbejder fandt et mystisk brev

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Hele beredskabet blev rullet ud, da en postmedarbejder på posthuset i Haslev her til morgen fandt et mystisk brev, der havde ligget siden i går.

Medarbejderen beskev, at brevet dels lugtede lidt muggent, dels havde en usædvanlig konsistens, nærmest som granulat. Samtidig havde brevet ingen porto på, og der var ingen afsender.

Det medførte, at medarbejdere og kunder på posthuset blev evakueret og eksperter fra Center for Biosikring og -Beredskab tilkaldt for at undersøge pulveret, men de vurderede hurtigt, at der skulle andre eksperter til. Men efter sprængstofeksperter fra EOD i København havde gennemlyst brevet og fastslået, at det ikke så ud til, at der var nogen sprænganordning, valgte de at åbne brevet.

Og det var knap så dramatisk, som setuppet lagde op til.

Se også: Mystisk pulverbrev på posthus: Sprængstofeksperter tilkaldt

- Det viser sig, at der rent faktisk er tale om 200-300 gram almindelig stabilgrus, siger Mads Nielsen, indsatsleder hos Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Hvorfor nogen har valgt at lægge stabilgrus ned i en kuvert, som var lagt ned i en anden kuvert i A4-størrelse, er endnu uvist.

- Selve kuverten er overgået til efterforskningen, der kigger på det nu, siger Mads Nielsen, der ikke ved på nuværende tidspunkt, om der var skrevet en modtager på brevet.

- Hvordan har man det, når man har stået siden i morges, og det så viser sig at være stabilgrus?

- Jeg kan kun sige, at det er vigtigt, at vi bruger vores ekspertberedskab. Hellere en gang for meget end en for lidt, og vi bliver jo klogere hver gang, siger Mads Nielsen.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Foto: Per Rasmussen