Vidner støtter voldstiltalt mor

Flere vidner i voldssag mod 36-årig kvinde kunne ikke genkende billedet af en voldelig mor

Den 36-årige MH nægter de alvorlige anklager om vold mod sine fem børn. (Privatfoto fra facebook)
Den 36-årige MH nægter de alvorlige anklager om vold mod sine fem børn. (Privatfoto fra facebook)

Flere vidner i sagen mod en 36-årig voldstiltalt mor støttede i dag moderens forklaringer i retten i Aalborg.

Moderen er tiltalt for grov vold og mishandling mod sine fem børn.

Ifølge tiltalen har de voldelige overfald mod børnene, der i dag er 18, 16, 14, 10 og 5 år, stået på over en 15-årig periode fra 1997 til 2012.

Det er ifølge Ekstra Bladets oplysninger kvindens egen 18-årige datter, der har meldt sagen til politiet.

I modsætning til kvindens to eksmænd, som begge har forklaret, at kvinden slog sine fem børn, forklarede flere vidner i dag ifølge nordjyske.dk, at de ikke kunne genkende billedet af en voldelig og hidsig mor.

Tre kvindelige vidner forklarede i retten, at de aldrig nogen sinde havde oplevet den tiltalte være voldelige eller råbe af sine børn.

Se også: Voldstiltalt mor: - Jeg var god ved mine børnSe også: Tiltale: Mor tæskede sine fem børn gennem 15 år

En daværende leder af børnehaven fortalte, at det yngste barn var meget glad for sin mor og havde svært ved at sige farvel om morgenen.

- Jeg havde svømning med ham fem måneder om året, og jeg har aldrig set et blåt mærke på ham, sagde hun og tilføjede, at drengen ikke trivedes.

- Men jeg har aldrig oplevet moren være voldsom overfor børnene, sagde hun ifølge nordjyske.dk.

Under torsdagens retsmøde vidnede den politibetjent, som har afhørt to af børnene.

Han sagde, at pigerne virkede troværdige i deres forklaringer.

Blandt dagens øvrige vidner var en tidligere nabo, der havde set moderen slå en af børnene i haven.

Under dokumentationen oplyste anklager Karina Skou ind på, at Mariager Fjord kommune to gange anmeldte moderen for vold mod børnene.

Første gang var i april 2011, hvor politiet kort efter måtte opgive sagen på grund af bevisets stilling, og næste anmeldelse kom i oktober 2011.

Den 36-årige kvinde er bl.a. tiltalt for at have slået sine børn med knyttet hånd, for at have spyttet på dem og for at have slået dem på kroppen med en hundelænke, støvsugerrør, bøjler, fluesmækker og bestik.

Ifølge tiltalen har moderen også banket børnenes hoveder ind i en dør samt strammet et halstørklæde om halsen på sin datter.

Kvinden er også tiltalt for blufærdighedskrænkelse mod sin 14-årige datter, da hun ifølge anklagen flere gange har presset sit nøgne underliv mod datterens ansigt.

Moderen er også tiltalt for trusler mod et vidne, da hun under politiets efterforskning i 2011 angiveligt truede en af sine sønner med vold, hvis han under en planlagt videoafhøring hos politiet fortalte om de mange voldelige overgreb.

Dommen falder fredag middag.