Sigtet: Kørte bedstemor ihjel i brandert og flygtede

En 43-årig lastbilchauffør skal for retten tiltalt for spirituskørsel som endte med en dødsulykke ved Høng

LocalEyes: Trafikdræbt
LocalEyes: Trafikdræbt

En lastbilchauffør risikerer nu flere års fængsel for at have kørt en 63-årig bedstemor ihjel i en brandert, hvorefter han stak af fra ulykken.

I cirka 10 minutter lå den 63-årige kvinde livløs i vejkanten før en tilfældig bilist opdagede en 'bylt' og standsede. Den 63-årige havde netop afleveret sit yngste barnebarn i skole, og hun var på vej hjem for at hente sit ældste barnebarn, da ulykken skete.

Se mere video på localeyes.dk

Hun gik i græsrabatten ad Sæbyvej ud for Bækkeviggårdsvej i Sæby, Høng, da hun blev kørt ned bagfra af en MAN-lastbil. Ulykken skete kl. 8.14 den 16. september sidste år. Kvinden blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset.

Bilinspektørens undersøgelser har vist, ifølge retsmødebegæringen, at lastbilen overskred den ubrudte kantlinie på vejen over en strækning på 65 meter, da den ramte kvinden.

Se også: Chauffør fængslet efter dødsulykke

Den 43-årige lastbilchauffør flygtede, men blev anholdt senere samme dag, da politiet henvendte sig til en række vogmænd med MAN-lastbiler.

Den ene kunne fortælle, at en af hans chauffører havde anmeldt en skade på lastbilen, som der lå vragdele fra på ulykkesstedet. Han blev anholdt i Greve, hvor han kørte med lastbilen på Agenavej, og han var stadig påvirket af spiritus.

Se også: Flugtchauffør havde drukket

Den præcise promille kommer først frem under retssagen, men den oversteg 0,5 promille, siger retsmødebegæringen.

Den 43-årige blev varetægtsfængslet den 16. september og han har siddet fængslet lige siden. Han ventes at tilstå både spirituskørsel, uagtsomt manddrab og flugt fra ulykken, så han straks kan få dom.

Anklagemyndigheden kræver, at lastbilchaufføren får frakendt kørekortet ubetinget.

Se også: Kvinde dræbt af lastbil - politiet efterlyser chauffør

Tæt på ulykkesstedet blev den 63-åriges ældste barnebarn bekymret for sin bedstemor, som ikke kom for at hente pigen. Hun gik derfor selv mod skolen og kom til ulykkesstedet, hvor pigen genkendte sin bedstemors tøj. En lærer fra det yngste barnebarns skole kom og tog sig af pigen.