Hotel dømt: Ulovligt med værelser kun for kvinder

Det er i strid med ligestillingsloven, når Bella Sky forbeholder 20 ud af deres 812 hotelværelser til kvinder, slår landsretten fast

Bella Sky. (Foto: Finn Frandsen)
Bella Sky. (Foto: Finn Frandsen)

Det er ikke i orden for et hotel at indrette en etage kun for kvinder, som Bella Sky Comwell Hotel har gjort det med den såkaldte Bella Donna-etage.

Det har Østre Landsret fredag slået fast.

Bella Donna-etagen, der ligger på hotellets 17. etage i et af de to karakteristiske tårne, er i strid med ligestillingsloven, lyder det i dommen fra landsretten.

Se også: Nævn vil lukke kvindeetage på design-hotel

Tidligere - i 2011 - har Ligebehandlingsnævnet fastslået det samme, men det fik ikke hotellet til at rette ind, og derfor endte sagen i landsretten.

- Det er udtryk for en stærkt provokerende og dæmoniserende holdning til mænd, at de er udelukket fra kvindeetagen, fordi nogle kvinder er utrygge ved mænd, lød det dengang fra den mandlige klager, skriver Politiken.

Mænd risikerer dårligere udsigt
I landsrettens begrundelse lyder det blandt, at mænd grundet forbudet på Bella Donna-etagen risikerer ikke at kunne få et værelse, hvis der er fuldt booket på resten af hotellet, ligesom mandlige gæster risikerer en dårligere udsigt.

Se også: Smæk til swingerklub for at overtræde ligestillingsloven

- Der foreligger direkte forskelsbehandling på grund af køn, idet mænd ikke har mulighed for at få adgang til Bella Donna-etagen, og som følge heraf er afskåret fra at leje et værelse og bo på etagen, også for eksempel hvis en mand ønsker at leje et værelse i en situation, hvor alle værelser på hotellets øvrige etager med tilsvarende udsigt som på 17. etage er optaget, og der samtidig er ledige værelser på Bella Donna-etagen, mener to af dommerne i sagen.

- En mand er i den situation henvist til at leje et værelse med en dårligere udsigt end udsigten i et værelse, som en kvinde kan leje. Endvidere er en mand helt afskåret fra at leje et værelse på hotellet, hvis alle værelser er optaget, bortset fra værelserne på Bella Donna-etagen, mens en kvinde i denne situation kan leje et værelse på Bella Donna-etagen.

Se også: Smut, gammelfar! Staten fyrer de gråhårede