Fem mænd dømt for bedrageri mod Novo Nordisk og Skanska

Fem mænd er idømt fængselsstraffe for bedrageri mod Novo Nordisk og Skanska. En er frikendt

Bedrageri med falske fakturaer til Novo Nordisk i Kalundborg og Skanska Danmark til en samlet værdi på op mod 14 millioner kroner koster nu fem mænd en tur bag tremmer. En sjette mand er frikendt ved Retten i Holbæk.

Bedragerierne er foregået på den måde, at forskellige firmaer udstedte fakturaer til Novo Nordisk og Skanska Danmark for noget arbejde, der ikke var blevet udført.

Fakturaerne var dog blevet godkendt af de respektive ledende medarbejdere på Novo og Skanska, hvorefter der var sket betaling.

Det har resulteret i, at en enig domsmandsret har fundet fem personer skyldige i bedrageri af større eller mindre grad.

En nu 56-årig mand, bosiddende i Regstrup, der havde været ansat på Novo Nordisk, blev dømt for bedrageri til en samlet værdi af 5,2 millioner kroner og fik fængsel i to år og seks måneder.

Det blev anset som en særligt skærpende omstændighed, at han havde svigtet tillidsforholdet til sin arbejdsgiver. På den anden side blev straffen nedsat, fordi sagen havde været så længe undervejs.

Forholdene var begået fra februar 2007 til juli 2009. Der blev indgivet politianmeldelse i oktober 2009, og anklageskriftet blev indleveret til retten i juni 2013.

En 69-årig mand fra Nordsjælland blev også idømt fængsel i to år og seks måneder for bedrageri til seks millioner kroner.

En 46-årig mand fra Ballerup blev idømt fængsel i otte måneder, hvoraf fire måneder blev gjort betinget for bedrageri til ikke under 600.000 kroner.

En 43-årig mand fra Falster fik fængsel i seks måneders fængsel for bedrageri til 500.000 kroner.

En 45-årig mand fra Vestsjælland, der havde været ansat i Skanska, fik fængsel i et år og seks måneder for bedrageri til ikke under to millioner kroner. Han fik også en skærpet straf, fordi han havde krænket sit ansættelsesforhold hos Skanska.

En 45-årig mand fra Holbæk blev frifundet i sagen, hvor der er ført omkring 40 vidner.

Dommen blev afsagt uden afholdelse af retsmøde, og det vides derfor ikke, om de dømte vil modtage dommen.