Drabsdømt accepterer dom for Avedøre-drab

27-årige Cihan Yilmaz accepterer dom på ni års fængsel for drab ved Avedøre Svømmehal i 2013

22-årige Stefan Paludan Christensen blev dræbt under et masseslagsmål ved Avedøre Svømmehal i april sidste år. Nu har hans drabsmand accepteret dom på ni års fængsel. (PRIVATFOTO)
22-årige Stefan Paludan Christensen blev dræbt under et masseslagsmål ved Avedøre Svømmehal i april sidste år. Nu har hans drabsmand accepteret dom på ni års fængsel. (PRIVATFOTO)

En straf på blot ni års fængsel for drab ligger i den lave ende i forhold til normalen. Og muligvis derfor har 27-årige Cihan Yilmaz valgt ikke at anke en drabsdom.

Se også: Ni års fængsel for Stefan-drab

Retten i Glostrup idømte 9. april Yilmaz ni års fængsel for drabet på 22-årige Stefan Paludan Christensen, som blev dræbt under et masseslagsmål mellem to grupper ved Avedøre Svømmehal i april 2013.

- Min klient har valgt ikke at anke dommen, fortæller Yilmaz' forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, som efter domsafsigelsen på sin klients vegne tog betænkningstid med hensyn til spørgsmålet om eventuel anke.

Se også: Tiltalt om Stefan-drab: Troede han ville slå min bror ihjel

Det normale strafniveau i drabssager ligger på 12 års fængsel, så Yilmaz er i forhold til den praksis sluppet billigt.

Retten i Glostrup begrundede strafudmålingen med, at Yilmaz' handlinger grænsede til nødværge. Men samtidig slog retten fast, at der ikke var tale om lovligt nødværge, da Yilmaz stak Stefan Paludan Christensen fire gange med kniv.

De rivaliserende grupper gik 23. april amok på hinanden på grund af et banalt trafikskænderi og efterfølgende hærværk på en bil.

Se også: Retssag: Stefan blev dræbt af fire knivstik

Bilens ejer og hans to brødre opsøgte senere samme aften det 22-årige offer, der opholdt sig på gerningsstedet sammen med en flok kammerater. Her udbrød der tumult, og den 22-årige blev stukket fire gange.

Det 22-årige offer blev efter masseslagsmålet bragt til skadestuen i Hvidovre med hjertestop, og lægerne måtte opgive at redde hans liv.

Umiddelbart efter drabet blev de tre brødre anholdt ikke langt fra gerningsstedet. De blev alle varetægtsfængslet og sigtet for drabet, men de to blev senere løsladt.

Det er den yngste bror, som nu er dømt for drabet.