Mor til fem fik et års fængsel for børnevold

36-årig kvinde overvejer at anke voldsdom

Den 36-årige MH har gennem hele sagen retssagen kategorisk nægtet at have været voldelig mod nogen af sine fem børn. (Foto: Privat)
Den 36-årige MH har gennem hele sagen retssagen kategorisk nægtet at have været voldelig mod nogen af sine fem børn. (Foto: Privat)

En 36-årig nordjysk mor til tre piger og to drenge er ved retten i Aalborg netop blevet idømt et års ubetinget fængsel for vold og mishandling af sine børn.

Kvinden var til stede i retten under domsafsigelsen. Hun har bedt om betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

Under sagen har den 36-årige hele tiden nægtet sig skyldig i anklagerne, hvor af de ældste går 15 år tilbage.

Se også: Voldstiltalt mor: - Jeg var god ved mine børnSe også: Vidner støtter voldstiltalt mor

Kvinden, der deler børneflokken med to forskellige mænd, blev af den enige domsmandsret dømt for utallige slag, spark, riven i håret, slag med støvsugerrrør, hundelænke og fluesmækker, kvælergreb og sågar bid mod børnene.

Det var den ældste datter på i dag 18 år, der i sin tid satte sagen i gang ved at gå til politiet. Datteren er i dag psykisk syg og er anbragt på en institution for unge kriminelle. Hun har en betinget dom for voldelig adfærd overfor personalet.

- Hun er en løgner. Hun har mange gange fortalt usande historier, lød den tiltalte mors karakteristik af datteren.

Pigens fire søskende er i dag 16, 14, 10 og fem år.

Syv forskellige adresser
De mange tilfælde af vold skete på en række skiftende adresser i Himmerland, hvor kvinden og de to mænd har boet syv forskellige steder. I et tilfælde blev en af sønnerne korporligt afstraffet i et telt på en campingplads ved Hirtshals.

Kun på ét enkelt punkt blev kvinden frifundet. Det var en tiltale for blufærdighedskrænkelse over for en af døtrene. I følge anklageskriftet havde den 36-årige presset sit nøgne skød mod datterens ansigt, men det fandt dommerne ikke bevist.

Den 36-årige har 14 dage til at overveje, om hun vil anke til Vestre Landsret.Artiklen opdateres...