Dansk fly-passager om ekskaprer: Ej - hvor vildt!

En dansk kvinde, der var med ombord på det Norwegian-fly, der fredag måtte nødlande i Sverige, er rystet over, at manden der fremsatte bombetrusler er tidligere flykaprer

Her bliver manden som er mistænkt for bombetruslen pågrebet af det svenske politi i Gøteborg. (Privatfoto)
Her bliver manden som er mistænkt for bombetruslen pågrebet af det svenske politi i Gøteborg. (Privatfoto)

- Håndgranater! Nej..., lyder reaktionen fra 34-årige Lise Heiselberg, da Ekstra Bladet træffer hende via mobil i Oslo lørdag eftermiddag.

Hun var med om bord på det Norwegian-fly på vej fra København til Oslo, der fredag eftermiddag blev tvunget til at nødlande i Göteborg i Sverige.

Lørdag eftermiddag kom det så frem, at manden, der stod bag den bombetrussel, der fredag tvang Norwegian-flyet til at nødlande, er tidligere flykaprer.

Han var nemlig indblandet i en anden flykapring i 1993 med håndgranater, oplyser blandt andet Expressen.

Lørdag var det lykkedes at identificere ham, og ifølge svensk politi har han tidligere været indblandet i en flykapring, da et russisk indenrigsfly på vej fra Sankt Petersborg blev tvunget til at flyve til Arlanda lufthavn i Sverige i stedet for i 1993.

Men Lise Heiselberg havde ikke hørt om, at han er tidligere flykaprer, før Ekstra Bladet fortalte hende det.

- Ej, hvor vildt. Jeg tænker, at jeg er heldig. Jeg tænker, at alle os, der har været på det fly er meget meget heldige, at det ikke gik mere galt. Og jeg bliver rimeligt rørt af det. Det må jeg sige, siger Lise Heiselberg.

Hun fortæller, at hun er overrasket over det, for det var slet ikke den oplevelse hun havde af situationen, da hun sad i flyet fredag eftermiddag.

- Oplevelsen for mig, var ganske stille og rolig. Det var først, da vi kom uden for flyet, at jeg ved at gå på nettet blev klar over ved at tjekke medierne, at det var en bombetrussel. De var rigtig gode til at skjule det i flyet, han rejste sig heller ikke op, og råbte noget, siger Lise Heiselberg.

Hun mente, det var det helt rigtige at skjule bombetruslen.

- Der ville være gået panik i os, og det havde ikke medført noget godt.

De fik først at vide en time til halvanden efter situationen, at der havde været tale om en bombetrussel.

- Jeg var ikke bange for at dø på noget tidspunkt, så uvirkeligt var det for mig. Og jeg følte ikke, at mit liv var i fare på noget tidspunkt. Derfor kunne alle tage det forholdsvis stille og roligt. Der var heller ikke krisehåndtering, siger Lise Heiselberg.

I 1993 søgte manden, der formentlig er russisk statsborger, og hans familie asyl i Sverige, men blev siden udleveret til Rusland, skriver TT.

Fredag var manden passager om bord på Norwegian-flyet, da han fortalte kabinepersonalet, at han havde placeret en bombe i flyets lastrum. Bombeteknikere fandt imidlertid ikke nogen bombe om bord.

1 af 2 
2 af 2 Her bliver manden som er mistænkt for bombetruslen pågrebet af det svenske politi i Gøteborg. (Privatfoto)