16-årig afviste invitation til skolebal - og blev stukket ihjel

Jaloux studiekammerat fik 'nej' til skolebal - og stak sin 16-årige klassekammerat ihjel

Maren Sanchez lagde dette billede af sig selv ud 2. marts på facebook - iført kjolen, hun skulle have haft på fredag aften. (Privatfoto)
Maren Sanchez lagde dette billede af sig selv ud 2. marts på facebook - iført kjolen, hun skulle have haft på fredag aften. (Privatfoto)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Dagen, hvor lærere og elever på Jonathan Law High School i Connecticut, glædede sig til skolebal endte i en tragedie, endnu før festen overhovedet kom i gang.

En 16-årig skoleelev blev fredag stukket ihjel af sin jævnaldrende klassekammerat, da hun havde afvist hans invitation om at være hans date til festen.

Det beretter flere lokale medier.

Den 16-årige Maren Sanchez havde lavet en aftale med en af skolens andre drenge om, at de to skulle tage sammen til skolefesten. I stedet blev hun stukket ned fredag morgen ved 7-tiden, da hun havde afslået en anden drengs tilbud.

Forsøgte at bide sig fri
Den unge pige kæmpede mod sin drabsmand, som i følge flere medier gik bersærk.

Maren Sanchez blev blandt andet stukket både i ansigtet og i brystet flere gange med den køkkenkniv, som skolekammeraten havde medbragt. Forinden havde han også forsøgt at kvæle hende og havde skubbet sit offer ned af en trappe.

Pigen forsøgte at komme væk ved blandt andet at bide sin overfaldsmand, oplyser kilder til New York Post.

Da pigen lå livløs, prøvede flere af skolens ansatte og de første reddere på stedet at yde førstehjælp. Hun skulle blandt andet have fået en meget voldsom skade i nakken. Maren døde senere på hospitalet af de mange skader.

Klassens klovn blev drabsmand
Ifølge klassekammerater på Jonathan Law High School skulle drabsmanden være lig med eleven Chris Plaskon - også kendt som klassens sjove 'klovn'.

Han havde angiveligt været forelsket i Sanchez igennem flere år. Men den unge, dygtige skolepige var selv forelsket i skolens populære dreng Jarrod Butts, som hun havde datet i flere uger.

Alle vidste derfor, at parret skulle sammen til skolefesten - også den jaloux Chris Plaskon, som havde været rasende over, at parret var begyndt at se hinanden udenfor skoletid.

Alle tre teenagere skulle dog være vokset op sammen i lokalområdet.

- Jeg savner dig, skrev den ødelagte Jarrod Butts på sin twitterprofil, efter Sanchez' død var en realitet.

Frygter gerningsmands selvmord
Fredagens skolebal blev naturligvis aflyst. På skolens hjemmeside skrev inspektøren følgende:

- Vi er ødelagte i dag. Vi har på tragisk vis mistet en af vores studerende Maren Sanchez. Maren, en junior, var 'alt det rigtige' som elev på Jonathan Law. En forbilledelig elev, et aktivt medlem af vores skolesamfund og en fantastisk aktiv ung kvinde. Hendes tid med os var alt for kort, men hendes ånd vil leve i os altid.

Foran skolen har elever skrevet Marens navn og fødselsdato på en sten, der er blevet farvet lilla - deres skolekammerats yndlingsfarve. Mandag hyldes Maren Sanchez ved, at alle elever vil være iført lilla tøj.

Chris Plaskon blev efter knivdrabet frivilligt lagt i håndjern af en af skolens sikkerhedsvagter. Han er nu sigtet for manddrab og er blevet indlagt på en psykiatrisk anstalt af frygt for, at han vil begå selvmord.

1 af 4 Maren Sanchez sagde nej til at være date til aftenens skolefest med en klassekammerat. Det kostede hende livet. (Privatfoto)
2 af 4 Marens navn og fødselsdag malet på en sten farvet i hendes yndlingsfarve. På mandag tager eleverne lilla tøj på for at ære hende. (Foto: AP)
3 af 4 Elever i sorg på Jonathan Law High School. (Foto: AP)
4 af 4 Maren Sanchez lagde dette billede af sig selv ud 2. marts på facebook - iført kjolen, hun skulle have haft på fredag aften. (Privatfoto)