Drama: 20 børn fanget i rutsjebane

Brandvæsnet rykkede ud med stigevogn, da børneforlystelse satte sig fast i Viborg

(Foto: Alarm112)
(Foto: Alarm112)

Smil blev vendt til tårer, da en rutsjebane lørdag eftermiddag satte sig fast i fire meters højde på Dyrskuepladsen i Viborg, oplyser politiet.

En snes børn havde forinden sat sig til rette i Kålormen, da en fejl udløste nødbremsen og fik forlystelsen til at stoppe.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 15.12, og Viborg Brandvæsen rykkede ud med en stigevogn, så børnene kunne bringes sikkert ned på jorden til mor og far.

Redningsaktionen forløb efter bogen, og ingen kom til skade ved episoden, oplyser vagtchef ved Midt-og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch til Ekstra Bladet.

- Brandvæsnet bor 400 meter derfra, så de var fremme ret hurtigt og fik børnene ned med stige, siger vagtchef Jens Claumarch og fortsætter.

- Vores indsatsleder sagde, at det var forældrene, der så mest nervøse ud. Det kan man jo godt forstå, når det er ens guldklump, der sidder deroppe, siger vagtchefen.

Han tilføjer, at redningsaktionen var overstået på omkring et kvarter.

Dramaet skete, fordi Kålormen er designet, så den ikke får for meget fart på, når den kører gennem banens sving. Da systemet svigtede, blev rutsjebanens nødbremse aktiveret.

Det omrejsende tivoli har fået besked på at holde Kålormen i ro, ind til forlystelsen er blevet undersøgt af Teknologisk Institut. Det vil ske søndag, oplyser politiet.(Foto: Alarm112
(Foto: Alarm112


1 af 9 
2 af 9 
3 af 9 
4 af 9 
5 af 9 
6 af 9 
7 af 9 
8 af 9 
9 af 9 (Foto: Alarm112)