TV: Her bliver eks-kaprer slæbt ud af fly

Dansk passagerer filmede, da russisk mand anholdes for bombetrusler om bord på fly

Her bliver manden som er mistænkt for bombetruslen anholdt af svensk politi i Gøteborg. (Privatfoto)
Her bliver manden som er mistænkt for bombetruslen anholdt af svensk politi i Gøteborg. (Privatfoto)

29-årige Lefteris Christou var på pletten med mobilkameraet, da en russisk mand blev anholdt for at fremsætte bombetrusler om bord på et Norwegian-fly, som fredag var på vej fra København til Oslo.

Videoklippet, som Christou optog efter sikkerhedslandingen i Göteborg, viser to svenske betjente, der slæber manden ud af flyet og lægger ham ned på en plæne, hvor han bliver lagt i håndjern.

Anholdelse foregik dog uden den store dramatisk, fortæller Lefteris Christou til Ekstra Bladet.

- Han var meget rolig og stirrede tomt ud i luften, lyder beskrivelsen af manden, der ifølge svenske medier tidligere havde kapret et passagerfly.

Se også: Dansk vidne ombord: Vi er alle under mistanke efter bombetrussel

Lefteris Christou skulle til Oslo for at besøge familie, da han blev vækket af postyret om bord på flyet, der havde 94 passagerer.

- Jeg lå og tog en lur, da der over højtalerne blev spurgt, om der var én om bord, der talte russisk.

- Lidt senere fik vi besked om, at flyet var nødt til at lande i Göteborg, forklarer den 29-årige, der først fik kendskab til baggrunden for den pludselige mellemlanding via diverse netmedier.

Se også: Dansk fly-passager om ekskaprer: Ej - hvor vildt!

Bombeeksperter med hunde gennemsøgte flyet efter landingen i Göteborg, og politiet kunne senere meddele, at der ikke var fundet en bombe eller andre farlige genstande. Manden er sigtet for luftfartssabotage.

Ifølge svensk politi har den anholdte tidligere været indblandet i en flykapring, da et russisk indenrigsfly på vej fra Sankt Petersborg blev tvunget til at flyve til Arlanda-lufthavn i Sverige i 1993. Manden ønskede angiveligt at søge asyl.