Dansk fange i Ukraine: - Jeg har det fint

Chefsergent John Christensen er kidnappet af separatister i det østlige Ukraine

Den danske chefsergent John Christensen er her fotograferet under pressemødet i Ukraine, hvor han tilbageholdes mod sin vilje. (Foto: AP)
Den danske chefsergent John Christensen er her fotograferet under pressemødet i Ukraine, hvor han tilbageholdes mod sin vilje. (Foto: AP)

Chefsergent og OSCE-observatør John Christensen, der på andet døgn holdes fanget i Ukraine, giver nu udtryk for, at han har det fint.

Den 48-årige dansker og syv kolleger fra OSCE blev søndag vist frem for medierne ved et pressemøde på rådhuset i byen Slavjansk, der er højborg for de prorussiske separatister.

DR-journalist Michael Lund var til stede ved pressemødet og har viderebragt den danske observatørs kommentarer på Twitter.

- Jeg har det fint. Første 12 timer var lidt hårde, men vi bliver behandlet ok.

- Det er en mærkelig følelse at sidde til pressekonference uden at være fri. Ved ikke, hvornår vi bliver sat fri, siger den danske soldat.

Ifølge DR er kommentaren fra John Christensen blevet offentliggjort efter aftale med hans familie.

En tysk observatør, oberst Axel Schneider, siger på pressemødet, at observatørerne ikke ved, hvornår de vil blive frigivet.

- Vi ønsker dybt i vore hjerter at vende tilbage til vores lande så hurtigt som muligt, fortæller han.

Han siger, at byens selverklærede borgmester, Vjatjeslav Ponomarjov, har garanteret for deres sikkerhed.

Ponomarjov bekræftede senere, at en delegation fra OSCE er ankommet til Slavjansk for at forhandle med ham om frigivelsen af observatørerne.

Ifølge Ponomarjov bliver observatørholdet tilbageholdt som ’krigsfanger’.

Senere blev en svensk observatør frigivet af helbredsmæssige årsager. Ifølge en Reuters-journalist på stedet steg svenskeren ind i en bil med OSCE-mærkning og kørte væk.