Kvinde påkørte og dræbte teenager - nu sagsøger hun ham

En canadisk kvinde mener, hun har fået voldsomme traumer af dødsulykken, så nu vil hun have erstatning

17-årige Brandon Majewski blev dræbt af en kvindelig bilist under en cykeltur. Nu bliver han sagsøgt af kvinden. (PRIVATFOTO)
17-årige Brandon Majewski blev dræbt af en kvindelig bilist under en cykeltur. Nu bliver han sagsøgt af kvinden. (PRIVATFOTO)

En lille canadisk familie blev 28. oktober 2012 ramt af et mareridt, da 17-årige Brandon Majewski blev påkørt og dræbt af en bil ikke langt fra familiens hjem i Alcona, godt 90 kilometer nord for Toronto.

Prøvelserne for drengens forældre ser dog ud til langt fra at være overstået, da kvinden bag rattet i bilen, der påkørte Brandon, nu har sagsøgt den afdøde dreng, hans to venner, drengens forældre og selv hans afdøde bror.

Det skriver flere canadiske medier, heriblandt Toronto Sun.

42-årige Sharlene Simon, der sad bag rattet i bilen, som påkørte Brandon og hans to venner, mener nemlig, at hun har fået psykiske traumer af ulykken, der blandt andet har ført til en depression og post-traumatisk stress. Derfor har hun krævet intet mindre end samlet 7,3 millioner kroner i erstatning.

Ifølge stævningen mener kvinden, at drengene ikke brugte deres bremser tilstrækkeligt, og at de var inkompetente cyklister.

Familien helt ødelagt
Af politirapporten fra ulykken fremgår det, at hun har erkendt, at hun kørte 90 km/t frem for de tilladte 80, da hun påkørte de tre drenge bagfra klokken 01.30. Mens Brandon Majewski altså mistede livet, fik hans ene ven alvorlige skader, mens den tredje ven slap med mindre skrammer.

Familien til 17-årige Brandon er ikke overraskende i chok over stævningen.

- Jeg er helt ødelagt, jeg er i chok. Hun dræbte mit barn, og nu vil hun tjene på det? Hun siger hun har smerter? Sig til hende, at hun skal kigge ind i mit hoved, og hun vil se smerte, hun vil se panik, hun vil se mareridt, siger Brandons mor, Venetta Mlynczyk.

Også familiens advokat er rystet over den 42-årige kvindes krav.

- I alle mine år som advokat, har jeg aldrig set nogen sagsøge et barn, som de har slået ihjel. Det er helt ud over det sædvanlige. Jeg kunne ikke få mig selv til at sige det til familien over telefonen, siger advokaten Brian Cameron.

Han mødte i stedet personligt op hos familien for at overbringe dem nyheden om det opsigtsvækkende krav.

Familie kræver erstatning
Brandon Majewskis storebror døde seks måneder efter Brandons begravelse, da han blev fundet af familien efter en overdosis af piller og alkohol. Familien mener ikke, det var et selvmord, men simpelthen et forsøg på at bearbejde sorgen, som gik grueligt galt. Den 42-årige kvinde mener også, at broderen har været skyld i hendes traumer, og han er derfor også blevet sagsøgt.

Mens kvinden har sagsøgt familien, har de modsat også gjort krav mod hende, som det er kutyme i den slags sager. Familien har mest af alt forsøgt at få dækket udgifter til begravelsen og behandling af Brandons venner.

Familiens advokat påstår i kravet, at kvinden kørte uforsvarligt, og at hun kunne have undgået at ramme drengene. Samtidig påstår advokaten, at kvinden var påvirket, men politiet har aldrig testet hendes promille, da der ikke var mistanke om, at hun var påvirket.

Både kvindens og familiens krav skal en tur forbi retssystemet for at blive afgjort.