Overfald på 'Store A' vises i retten i dag

20-årig LTF-soldat tiltalt for brutal vold mod den kendte Nørrebro-kriminelle, Abderrozak Benerabe, mens hans sad varetægtsfængslet i Vestre Fængsel

'Store A', Abderrozak Benerabe, blev den 21. fabruar i år overfaldet af 7 fanger, mens han var på gårdtur i Vestre Fængsel. Han blev  gennembanket og trampet og sparket i hovedet, mens han lå ned.(Politifoto)
'Store A', Abderrozak Benerabe, blev den 21. fabruar i år overfaldet af 7 fanger, mens han var på gårdtur i Vestre Fængsel. Han blev gennembanket og trampet og sparket i hovedet, mens han lå ned.(Politifoto)

I dag starter retssagen mod et 20-årigt medlem af banden Loyal to Familia (LTF), der er tiltalt for sammen med seks andre at have gennembanket den kendte kriminelle Nørrebro-figur, ’Store A’, Abderrozak Benerabe, 40, som færdes i området omkring Blågårds Plads.

Overfaldet fandt sted under en gårdtur i Vestre Fængsel i februar i år.

De syv fanger rottede sig ifølge anklageskriftet sammen om et særdeles råt og brutalt overfald på ’Store A’, som sad varetægtsfængslet for vold mod en kvinde. Et overfald han netop er blevet dømt for.

’Store A’ blev ifølge anklageskriftet slået i ansigtet, skubbet omkuld og sparket og trampet adskillige gange i hovedet og på kroppen, mens han lå ned.

En ledende figur fra banden LTF og flere af hans ’soldater’ førte an i volden, fremgår det af anklageskriftet i sagen.

Se også: Tiltale: Bandefolk bag overfald på 'Store A'

Politiet har nu rejst tiltale mod en af ’soldaterne’, et 20-årigt LTF-medlem, for overfaldet på ’Store Abde’, mens tiltalen mod de seks øvrige fanger først kommer senere.

Sagen mod den 20-årige køres særskilt, fordi han alligevel skulle for retten på Frederiksberg i dag for et groft røveri mod en Western Union vekselbutik på Frederikssundsvej begået sammen med en 22-årig.

Overfaldet på ’Store A’ skete den 21. februar kl. 16.15 i gården til Vestre Fængsel, som er videoovervåget. Derfor blev hele overfaldet optaget på en video, der skal vises i retten i dag, hvor ’Store A’ også er indkaldt som vidne.

Flere af de sigtede for overfaldet har tidligere været involveret i banderelaterede sager om drabsforsøg, grov vold og dødsvold.

Se også: Sigtelse: Store A´s voldsmand bag drabsforsøg ved stripklub

Ifølge tiltalen mod den 20-årige LTF’er fik ’Store A’ først et slag i ansigtet af den 27-årig ledende figur i LTF, hvorefter den 20-årige nu tiltalte LTF´er og fem andre skubbede ’Store A’ omkuld og i fællesskab gennembankede ham og sparkede og trampede ham adskillige gange i hovedet og på kroppen, mens han lå ned.

Baggrunden for overfaldet er ukendt, men formodes at være banderelateret. ’Store A’ er blevet anset som en ledende figur i bandemiljøet på Blågårds Plads, mens LTF-banden har rødder både på Blågårds Plads, i Skovlunde og Tingbjerg.

Se også: 'Store Abde' dømt for overfald på kvinde

’Store A’ blev tævet, mens han selv sad varetægtsfængslet for grov vold mod en 23-årig kvinde på gaden ved Sct. Hans Torv i maj sidste år. Han stak hende en lussing, flere knytnæver og sparkede hende, da hun lå på jorden.

Den 23-årige kvinde havde i lang tid forfulgt ’Store A’ forklarede han i retten.

- Det tog overhånd, det gjorde det nok, sagde han om overfaldet, der 3. april kostede ham seks måneders fængsel i Københavns Byret.

Den 20-årige, der nu er tiltalt for overfaldet på ’Store A’, begik ifølge tiltalen også et groft røveri midt under orkanen ’Allan’ 28. oktober sidste år.

Sammen med en 22-årig brød han ifølge tiltalen med et koben og en flækøkse gennem glasruden til kasserer-lokalet hos Western Union på Frederikssundsvej 148 i Brønshøj, hvor de truede med at dræbe personalet.

Røverne var maskerede og bevæbnede med en pistol og tog knapt 404.000 kroner fra skuffen med kontanter. Men under flugten dryssede røverne en stor del af udbyttet væk.

Først tabte de et stort bundt sedler inde i forretningen og derefter 145.500 kr. ude på gaden. Da en ansat ville redde pengene, blev han sparket.