Dræbte søn i autoværksted: Var de riges bilmekanikere

Maseratier, Porscher og andre dyre biler blev fikset hos De Silva's Auto, som Kenneth De Silva drev med sin far, som i dag dræbte ham

De Silva Auto, hvor en 45-årig mand mandag morgen blev fundet dræbt, synede ikke af meget. Men kundekredsen fejlede ikke noget. (Foto: Kenneth Meyer)
De Silva Auto, hvor en 45-årig mand mandag morgen blev fundet dræbt, synede ikke af meget. Men kundekredsen fejlede ikke noget. (Foto: Kenneth Meyer)

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Den 45-årige Kenneth De Silva, som mandag morgen blev skudt af sin far i deres fælles autoværksted i Birkerød, var ekspert i at istandsætte eksklusive supersportsvogne.

Udefra synede De Silva's Auto dog langt fra af luksus:

- Det lignede en skrothandel ude fra, og de var nogle sjuskemikler, der aldrig ryddede op eller ryddede sne, siger en kvinde, som i de seneste ti år har været en af de nærmeste naboer til autoværkstedet, til Ekstra Bladet.

- Og når man så blev nærmest væltet omkuld af brølet fra et par Maseratier, som pludselig kørte derind, så var forbløffelsen total. De må jo have været dygtige med sådan en kundekreds, siger kvinden, som ikke ønsker sit navn frem.

Hun tager dog ikke fejl i opfattelsen af, at der blev kælet for luksusøserne på De Silva's Auto.

Den afholdte familiefar Kenneth De Silva var højt respekteret i den snævre kundekreds af bilsamlere og rigmænd med hang til luksusbiler. Gennem årene rejste han rundt i Europa og købte brugte Ferrari’er, Lamborghini’er og andre superbiler, som han satte tiptop i stand hjemme på værkstedet.

Se også: Dræbt 45-årig var far til toSe også: Chokeret komtesse kendte dræbt familiefar

Mens politiets teknikere og efterforskere fortsat arbejdede på gerningsstedet lagde et par mænd i en åben luksusvogn fra den britiske bilfabrikant Morgan vejen forbi. Ifølge ejeren er bilen igennem 20 år blevet vedligeholdt og ordnet på De Silva's Auto.

Selv kørte Kenneth De Silva gerne rundt i en gammel spand uden skær af luksus.

- Kenneth var en fantastisk dygtig fagmand. For ham var sportsvognene en passion, siger en af den dræbtes nærmeste venner, Sebastian Szigethy, til Ekstra Bladet.

En af hans nu fængslede fars nære venner betegner også faren, som grundlagde De Silva Auto i 1978, som en genial mekaniker.

Nabokvinden, som er rystet over familietragedien, har kun en gang haft sin Mercedes til reparation hos nabobilmekanikerne:

- De var så flinke og rare - meget tiltalende. Og den meget smukke søn kom selv hjem til mig med bilen, og sagde, at han ikke skulle have noget for det, de havde lavet. Det var nogle småting, men alligevel. Jeg gik derned med fredagsbajere.

Se også: 69-årig fængslet for drab på søn

Den 69-årige far og formodede gerningsmand blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby,

Han nægter sig skyldig i manddrab, men påstår derimod, at der er tale om uagtsomt manddrab.

Den drabssigtede blev varetægtsfængslet i fire uger.

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)