Politiformand er rystet over svindelsag

En betjent er anholdt for at putte penge fra færdselsbøder i egen lomme. Politiforbundets formand er rystet

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, er rystet over, at en politimand er blevet anholdt og sigtet for at have puttet kontanter fra betaling af bøder fra udenlandske bilister i egen lomme i tre tilfælde.

- Jeg har aldrig hørt om noget tilsvarende før de her to sager. Jeg er rystet over, der er rejst sådan en sigtelse. Det må jeg bare sige, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

Sagen er den anden af sin art inden for kort tid. Tidligere i april offentliggjorde Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, at man havde foretaget anholdelse i en lignende sag.

Ifølge direktøren i DUP, Kirsten Dyrman, er der intet, som tyder på, at der er en sammenhæng mellem de to svindelsager.

Se også: Politimand anholdt for at stikke bødepenge i lommen

Claus Oxfeldt understreger, at politimanden, som blev anholdt tirsdag, ikke er dømt endnu, men at konsekvenserne i tilfælde af stillingsmisbrug bør være soleklare.

- Hvis det forholder sig sådan, som det er beskrevet, så kan vi ikke bruge en sådan politimand i politiet. Vi kan ikke holde hånden over det, og vi skal ikke stå på mål for en sådan handling.

- Der må ikke være tvivl om, at politiet ikke kan finde på sådan en handling. Der er i mine øjne ingen formildende omstændigheder, hvis man har puttet penge i egen lomme, siger Claus Oxfeldt.

I en skriftlig kommentar til Ritzau forsikrer HR-chefen i rigspolitiet, Anne Erlandsen, at man ser på sagen med stor alvor, og hvis politibetjenten kendes skyldig, mister han sit job.

- Rigspolitiet anser et sådant forhold for uforeneligt med ansættelse i politiet. Hvis en polititjenestemand findes skyldig i et sådant forhold, vil han blive indstillet til afsked, siger Anne Erlandsen.

Når politiet standser udlændinge, for eksempel i fartkontroller, kan den pågældende politimand forlange, at bøden bliver betalt kontant, hvis det vurderes, at det ellers vil være vanskeligt at inddrive bøden.