Se og Hør-bog rives væk

'Livet, det forbandede' er udsolgt inden onsdagen er omme, forudsiger forlæggeren

Den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussens debutbog er snart udsolgt, fortæller forlægger Johnny Staun. (Foto: Linda Johansen og Tariq Mikkel Khan)
Den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussens debutbog er snart udsolgt, fortæller forlægger Johnny Staun. (Foto: Linda Johansen og Tariq Mikkel Khan)

- Jeg vil sige, at hvis jeg klagede, var jeg en mærkelig mand. Det går super godt, fortæller forlægger Johnny Staun fra Bogkompagniet, som står bag udgivelsen af den meget omtalte Se og Hør-bog 'Livet, det forbandede' skrevet af den tidligere journalist på ugebladet Ken B. Rasmussen.

Bogen udkom tirsdag i 5000 eksemplarer, og de er snart revet væk.

- Jeg er næsten sikker på, at der er udsolgt, når dagen er omme eller senest i morgen tidlig, fortæller Johnny Staun og afslører, at første oplag er på 5000 eksemplarer.

Næste oplag er da også allerede sendt i trykken. De næste 5000 eksemplarer rammer butikkerne tirsdag i næste uge.

- Det er altid spændende, om man kun sælger aviser, eller om man også sælger bøger. Den megen medieomtale er guld værd, men det kan også blive for meget, hvis folk føler, at de allerede har læst bogen i aviserne.

Se også: Familien bakker op om Qvortrup

Ikke kun Se og Hør
- Det, synes jeg, dog ikke er sket her. Mediernes historier er jo hurtigt begyndt at handle om noget helt andet som undersøgelserne hos både politiet, Aller og Nets, siger Johnny Staun.

- Med de mange undersøgelser, er det så en fordel, at bogen ikke foregiver at være dokumentation, men præsenteres som underholdning, så den ikke meget hurtigt kommer til at fremstå som forældet?

- Jeg synes, det er en enormt underholdende bog. Den handler ikke kun om Se og Hør, men også om en mands kæmpe op- og nedtur. Men jeg synes, det er sjovt at opleve forvirringen omkring, hvad der er sandt og falsk.

'Livet, det forbandede' modtager i dag noget lunkne anmeldelser i dagspressen. Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet uddeler alle to stjerner, mens Berlingske Tidende sniger sig op på tre.

- Jeg ville ønske for Ken, at den havde fået mere. Jeg hader at bruge ordet jantelov, men det er svært ikke at tænke, at han nu skal smage sin egen medicin, lyder vurderingen fra forlægger Staun.

Se også: Skandaleforfatter: Qvortrup var min bedste chef

Omtale øger salg
Administrerende direktør og partner i PR-bureauet Mannov, Reinholdt Schultz, er ikke i tvivl om, at medieomtale sælger.

- 'Den hemmelige socialdemokrat' og Yahya Hassan er seneste eksempler på bøger, der - uden at fornærme nogen - i forbindelse med lanceringen er blevet overeksponeret og har solgt utrolig godt. Hvilket formentlig er sket på grund af den massive medieomtale.

- Yahia Hassan er jo stadig på bestsellerlisten. Det havde en digtsamling nok ikke været uden omtale, så umiddelbart er det positivt, siger Reinholdt Schultz.

Se også: Casper C: Kommer bag på mig hvis Qvortrup ikke var involveret

Kan blive for meget
- Kan det blive for meget omtale?

- Ja, men det troede jeg også med de andre bøger. Men hvis folk begynder at få den oplevelse, at der ikke er noget ekstra i bogen - at man kan blive klædt på til diskussionen i kantinen kun ved at læse dagspressen - så kan det gå ud over salget.

- Kan du sætte et beløb på værdien af omtalen?

- Det er nærmest umuligt at sætte beløb på. Men det er nok ikke en sag, der bliver lukket ned i morgen. I stedet kommer vi formentlig til at se en kriminalsag med ret kendte mennesker.

- De fleste vil jo være ligeglade med, hvad forfatteren har foretaget sig i Los Angeles, men hvis de tænker, er der findes flere slibrige detaljer i bogen, så ser det godt ud, vurderer Reinholdt Schultz.

Se også: Se og Hør til grin på nettet