Retsmedicinere: Heroin og alkohol dræbte Mærsk-vagter

De retsmedicinske undersøgelser i forbindelse med dobbelt dødsfald på dansk containerskib er afsluttet

Jeffrey Reynolds. (Screendump)
Jeffrey Reynolds. (Screendump)

Heroin med en renhedsgrad på 44 procent kostede livet for de to amerikanske sikkerhedsvagter på containerskibet Maersk Alabama, Mark Kennedy og Jeffrey Reynolds.

Det oplyser politiet på Seychellerne i en e-mail til Ekstra Bladet, efter at de retsmedicinske undersøgelser er afsluttet.

Jeffrey Reynolds og Mark Kennedy blev 18. februar fundet døde i deres kabine, mens det danske containerskib lå i havn i Port Victoria, som er hovedstad på Seychellerne i Den Indiske Ocean.

Fundet af kanyler i kabinen tydede på, at de to mænd havde taget heroin. Desuden konkluderede obduktionen, at de to mænd var døde af åndedrætsstop og hjerteanfald - symptomer, som ofte ses i forbindelse med en overdosis heroin.

Da Seychellerne ikke råder over et avanceret laboratorium, blev prøver med de to mænds blod og maveindhold efterfølgende sendt til Mauritius.

I denne uge modtog myndighederne på Seychellerne svar på prøverne, oplyser polititalsmand Jean Toussaint.

- Undersøgelserne viser, at heroin, der blev fundet i kabinen, havde en renhedsgrad på 44 procent. Blodprøver har desuden vist, at de to mænd havde indtaget alkohol, lyder det i rapporten, der får myndighederne til at konkludere, at de to mænd døde af en overdosis heroin og indtagelse af alkohol.

Samtidig fastslår rapporten, at der ikke er fundet mistænkelig gift i de to mænds kroppe, hvilket ifølge politiet udelukker, at de blev udsat for en forbrydelse.

Se også: Mærsk-vagter lå døde i samme kahyt

Både Jeffrey Reynolds og Mark Kennedy var tidligere elitesoldater i Navy Seal og arbejdede for det private sikkerhedsfirma Trident Group, der var hyret til at beskytte skibets besætning og gods mod pirater.

Mark Kennedy havde været medlem af Navy Seal fra 1995 til 2008 og havde blandt andet gjort tjeneste i krigene i Afghanistan, Irak og Kosovo.

Jeffrey Reynolds var med i elitekorpset fra 1990 til 2000 og var ifølge amerikanske medier tilknyttet en enhed for særlig krigsførelse. Begge mænd modtog adskillige medaljer i løbet af deres karriere.

Soldater fra Navy Seal står bag nogle af de senere års mest spektakulære militæraktioner.

Blandt andet dræbte Navy Seal Team Six al-Qaeda-lederen Osama bin Laden i 2011 i den pakistanske by Abbottabad.

Team Six befriede også det danske nødhjælpsgidsel Poul Hagen Thisted og hans amerikanske medgidsel Jessica Buchanan i Somalia i 2012.

Se også: To tidligere Navy Seals fundet døde om bord på Mærsk-skib

Navy Seal var også involveret i befrielsesaktionen, da Maersk Alabama i 2009 blev angrebet af pirater, som tog skibets kaptajn til fange.

Den dramatiske gidselaffære er blevet filmatiseret i 'Captain Phillips' med skuespiller Tom Hanks i hovedrollen.

Pressechef hos A.P. Møller-Mærsk, Louise Münter, har tidligere oplyst til Ekstra Bladet, at virksomheden har ’nul-tolerance’, hvad angår stoffer og alkohol.

1 af 2 (AP Photo, File)
2 af 2 Jeffrey Reynolds. (Screendump)