Tiltale: Gav Bandidos sin restaurant efter afpresning

Tre Bandidosrockere stod ifølge politiet bag en række grove pengeafpresninger i Nykøbing Falster. Nu starter retssagen

Gennem fem måneder blev en restauratør i Nykøbing Falster afpresset af Bandidos-rockere. Og da han ikke kunne betale først 50.000 kr. og derefter dummebøder på 5000 kr. om dagen, måtte han til sidst aflevere hele restauranten med inventar til Bandidos.

Afpresningen er blot en af mange, der oprulles i anklageskriftet mod tre Bandidos-rockere, der på tirsdag stilles for retten i Næstved tiltalt for 55 kriminelle forhold, blandt dem 10 pengeafpresninger, frihedsberøvelse, røveri, ulovlig tvang, vold, trusler og narkohandel.

Rockerne nægter sig skyldige, og retten i Næstved har afsat 17 dage til at behandle den omfattende sag.

De tre tiltalte rockere, 51, 23 og 27 år brugte rygmærkerne og deres tilhørsforhold til Bandidos til at true ofrene, mener anklagemyndigheden.

- 5000 lagt på dagligt
Restauratøren i Nykøbing Falster blev oprindeligt afkrævet 50.000 kr., der skulle afdrages med 3000 kr. om måneden. Men den 14. februar 2013 fik restauratøren under en samtale med den 23-årige Bandidos besked på, 'fra nu af bliver der lagt 5000 på pr. dag - så hvis I ikke har pengene nu, så bliver der bare lagt 10.000 ekstra på'.

- Skal jeg komme ud og forklare dig det, er det du gerne vil have eller hva ?, truede den 23-årige, ifølge anklageskriftet.

Derefter modtog den 23-årige efter aftale og med accept af den 51-årige Bandidos hele restauranten med inventar som betaling.

Truet med at få klipper finger af
Et af de mange afpresningsofre ofrene blev afkrævet 50.000 kr., ellers ville han blive 'smadret', få knust sine fingre eller klippet en finger af. Pengekravet voksede flere gange og offeret blev truet næsten dagligt gennem seks måneder. Til sidst afleverede han kontanter, dæk, fælge, flere mobiltelefoner og sine personlige papirer til de tre Bandidos-rockere, siger anklageskriftet.

En rocker, der havde meldt sig ud af støtteklubben MS62, måtte betale 15.000 kr. for udmeldelsen, penge som han gav til to af Bandidos-rockerne ved Nordea i Haslev.

Et af ofrene blev afkrævet 40.000 kr., ellers ville han få knust hovedet og han blev presset til at sælge amfetamin for rockerne, lyder tiltalen.

Fik dummebøde på Facebook
Flere ofre blev tildelt dummebøder på 10.000 kr. I det ene tilfælde i april 2013 blev dummebøden udstedt af den 23-årige Bandidos med en besked til offeret på Facebook, der fik besked på at møde rockeren på McDonalds i Nykøbing Falster.

Den 51-årige Bandidos er tiltalt for afpresning mod et offer, der flere gange betalte penge til ham i den tro, at han gav pengene videre til Hells Angels, som han tilsyneladende skyldte penge. Men den 51-årige Bandidos beholdt dem selv. Offeret betalte mindst 50.000 kr. og fik besked på, at han ville blive 'sprættet op', hvis pengene ikke blev betalt.

Endnu et afpresningsoffer fik besked på, at 'næste gang du bliver set, så er det på sygehus med dig'. Først skulle der falde 1000 kr., men via sms fik offeret besked på, at der hver eneste dag blev lagt 1000 kr. på 'gælden'.

Gav sin bil til Bandidos
En mand, der skyldte 2500 kr. måtte til sidst aflevere sin bil, en Fiat Punto, med registeringsattesten til den 51-årige Bandidos, som solgte bilen og stak pengene i lommen.

Et af ofrene, der havde fået en dummebøde på 10.000 kr., fik besked på at mødes med den 23-årige Bandidos og en anden Bandidos på McDonalds, hvor offeret overdrog pengene til den 23-årige.

En mand, der også blev afpresset, skulle betale 10.000 kr. om måneden til Bandidos og truslerne blev understreget af knytnæveslag i ansigtet, hvorefter han gav dem 14.000 kr., lyder tiltalen.

Endnu et offer afleverede 30.000 kr. kontant, da han blev opsøgt og taget med af fire Bandidos-rockere, der truede med at 'smadre ham fuldstændigt'. De kørte til mandens bopæl, hvor han udleverede de 30.000 kr. til en af rockerne.

De tiltalte stod også, ifølge anklagen, bag omfattende amfetaminhandel i Nykøbing Falster. Den ældste af Bandidos-rockerne er alene tiltalt for handel med mindst to kilo amfetamin.

Der falder ikke dom i sagen før til september.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere