Alle løsladt efter masseslagsmål ved Parken

Slagsmål, flaskekast og hærværk: 20 personer blev anholdt i forbindelse med kampen mellem FCK og Brøndby

(Foto: Anthon Unger)
(Foto: Anthon Unger)

Cirka 20 personer, som blev anholdt i forbindelse med kampen mellem FCK og Brøndby i Parken søndag, er blevet afhørt og løsladt.

Det oplyser vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen fra København Politi mandag morgen.

- Der er ingen, der bliver fremstillet i dommervagten med krav og varetægtsfængsling. Dertil var forseelserne ikke tilstrækkeligt alvorlige, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at de anholdte blandt andet var sigtet for hærværk, fyrværkeri lovgivning, lov om euforiserende stoffer og vold mod tjenestemand. For eksempel fik en politimand kastet en flaske på hjelmen, men han slap uden skader, oplyser vicepolitiinspektøren.

Desuden var 13 Brøndby-tilskuere blevet bortvist fra et tribuneafsnit, der traditionelt huser FCK-fans.

- Der er altid en lille gruppe, der gerne vil søge konfrontation. Sådan er det hver gang, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen.

Se også: Masseslagsmål kaster mørk skygge over 'New Firm'

Efter kampen opstod der et masseslagsmål med cirka 200 personer, da tilskuerne forlod Parken. Da roen var genoprettet blev Brøndby-fans fulgt tæt på vej til Svanemøllen Station.

I går oplyste politiet, at man forud for kampen havde forsøgt at dæmpe gemytterne.

- Det gik egentlig også fint før og under kampen, men så er det svært irriterende, at der var nogle bøller, der efter kampen ville slås. Gennem et godt samarbejde med alle aktører lykkedes det dog at undgå det udviklede sig til kaos, lød det fra politiinspektør Peter Dahl.

Kampen endte 1-1, efter at FC København scorede i kampens sidste minutter.