Familie til kvæstet cykelrytter: Mads er i bedring

Mads Herschend, 24, er i kunstig koma efter sammenstød med bil

Mads Herschend, 24, er indlagt på Rigshospitalet, hvor han meldes i bedring efter sammenstød med bil. Til højre ses hans cykel efter ulykken. (Arkivfoto/ Facebook)
Mads Herschend, 24, er indlagt på Rigshospitalet, hvor han meldes i bedring efter sammenstød med bil. Til højre ses hans cykel efter ulykken. (Arkivfoto/ Facebook)

En ung cykelrytter, der søndag blev kvæstet mod en bil under et cykelløb på Sjælland, er i bedring og har ifølge lægerne gode chancer for at komme sig fuldstændig oven på ulykken.

Det oplyser pårørende til 24-årige Mads Herschend, der er indlagt på Rigshospitalet.

- Mads er kommet fint igennem rygoperationen og er stadig helt stabil. Han har fået en hel del metal i ryggen, men kæben bliver først opereret, når hævelserne er faldet, skriver familien i en e-mail til sønnens sportsdirektør.

Familien tilføjer, at Mads Herschend stadig er lagt i kunstig koma, hvilket er normalt i forbindelse med alvorlige ulykker.

- Blodansamlingerne i hjernen er under kontrol og har ikke udviklet sig, siden han kom ind. Lægerne siger, at han kommer gennem det her med få mén - dog uden garantier, lyder det.

Se også: Cykelveteran reddede ung rytters liv

Mads Herschend deltog søndag i et DCU-arrangeret elitecykelløb syd for Sorø, da han stødte frontalt sammen med en modkørende bilist.

Den 24-årige rytter kører på cykelholdet Vivelo-IBT Isolering, og sportsdirektør Christian Visby glæder sig over den positive melding fra familien.

Sportsdirektøren opfordrer nu til handling, så lignende ulykker kan forhindres i fremtiden.

- Jeg håber, at denne ulykke kan starte en dialog om, hvordan vi kan forbedre sikkerheden ved cykelløbene. Den er nemlig ikke god nok, siger han og peger på, at det øger risikoen for rytterne, når der er modkørende trafik på vejene.

Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi har afhørt bilisten og afventer en erklæring fra bilinspektøren, der står for de tekniske undersøgelser i forbindelse med påkørslen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen