Kørte beruset på havetraktor

25-årig mand sigtes for spirituskørsel - kørte fuld rundt på havetraktor i villakvarter i Ebeltoft

Lad ikke bare bilen stå, når du har indtaget alkohol. Også knallerter og sågar havetraktorer defineres ifølge færdselslovens paragraf 53 som motordrevne køretøjer.

Det måtte en 25-årig mand sande, da han tirsdag blev sigtet for spirituskørsel, efter at en patrulje fra Østjyllands Politi havde stoppet ham på en offentlig vej i Ebeltoft.

- Vores patrulje studsede over, at manden i havetraktoren kom kørende på en offentlig vej ved siden af en knallert. Der er ikke umiddelbart noget galt med måden, han kørte på, men da vi stoppede ham, fik vi mistanke om, at han var spirituspåvirket, siger politikommissær Thomas Hinge, Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Se også: Mor kørte tæer af sin søn med havetraktor

Patruljen kunne ved en udåndingsprøve konstatere, at manden var spirituspåvirket, og i den konkrete sammenhæng er det ikke en formildende omstændighed, at han førte en havetraktor.

- Det er jo et motordrevet køretøj, og han kørte på offentlig vej. Det må man ikke, hvis man har en promille over det tilladte, forklarer Thomas Hinge.

Kan miste kørekort i særlige tilfælde
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var den 25-åriges promille lidt over 1.0.

Havde den 25-årige mand blot slået græs i sin egen have, kunne politiet ikke have sigtet ham for at gøre det med en mindre kæp i øret.

- I éns egen have eller på privat område må man gerne køre beruset rundt på en havetraktor. Her gælder færdselsloven ikke, hvis området er afspærret på en måde, så man ikke kan påkøre naboens børn eller postbuddet, siger Thomas Hinge.

Se også: Stiv mand anholdt på havetraktor

Hvis en person sigtes for at have kørt spirituskørsel på en cykel, knallert eller havetraktor, kan vedkommende kun i særlige tilfælde miste sit kørekort til bil.

- Vi kan inddrage kørekortet til bil, hvis en person gentagne gange sigtes for spirituskørsel på for eksempel en knallert eller havetraktor. Men her taler vi om mere end et par gange, siger Thomas Hinge.