Bandekrig under optrapning

Vi har ikke set det sidste, siger folk i Gellerupparken, der taler om hævn

Politiet rykkede fredag ud med hunde i Gellerup-parken i Aarhus. (Foto: Ernst van Norde)
Politiet rykkede fredag ud med hunde i Gellerup-parken i Aarhus. (Foto: Ernst van Norde)

Det var et intervew med fem hætteklædte unge mænd i Gellerupparken i Aarhus vest torsdag aften i TV2 Østjylland, der fik Østjyllands Politi til fredag at ransage lejligheder og foretage anholdelser. Under interviewet stod en af de fem med en pistol og satte et magasin i våbnet. En anden stod med en stor kniv, mens de kom med dødstrusler mod de personer, som tirsdag fem gange skød mod en lejlighed på Gudrunsvej 20. Bag det ramte vindue lå to børn og sov.

- Jeg synes, det er nogle tøser, der ikke kan finde ud af at ramme. Jeg synes, det er synd for den familie, hvor kuglerne kom ind gennem deres rude. De skød med en ni milimeter, og vi kommer til at svare igen med en AK. De har ikke kun ramt en person eller to, de har ramt hele Gellerupparken, sagde en af de unge mænd til TV2 Østjylland.

Han fortsatte:

Kugler gennem hovedet

- Det er bare lidt internt. Nogle små problemer, som vi nok skal løse, når vi har likvideret dem alle sammen. Det kommer til at ske, når de er kommet op af deres lille hul, så får de nogle kugler igennem hovedet. Nu er der allerede krig.

Inden for to uger har der været to skyderier i det vestlige Aarhus. Første gang i Bispehaven og anden gang i Gellerup.

Anonymt fortæller kilder til Ekstra Bladet, at der er stærke hævnfølelser involveret blandt forskellige grupperinger.

- Vi har ikke set det sidste. Efter nogen tids ro vil krigen fortsætte. Dette handler om ære og hævn, siger folk.

Sigtet for dødstrusler

Politiet har ingen antagelse af, at der skulle være uoverernsstemmelser om narkotika. Alt peger på interne stridigheder mellem flere grupperinger. Politiet direkte efter at finde våben på forskellige adresser. Fire unge mænd i alderen 20 til 25 år blev anholdt - en af dem blev senere løsladt.

- De blev anholdt og sigtet for alvorlige trusler og overtrædelse af våbenloven i forbindelse med udsendelsen i TV2 Østjylland torsdag aften, hvor de talte om de to skudepisoder. Vi har rimelig baggrund for mistanke, og derfor fremstiller vi som udgangspunkt to af de sigtede i Grundlovsforhør lørdag, siger politiinspektør Ole Madsen, Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

I forbindelse med anholdelserne ransagede politiet tre lejligheder i Gellerup. Hvad der blev fundet er foreløbig ikke til offentliggørelse.

- Men jeg kan sige så meget, at vi har fundet effekter af efterforskningsmæssig interesse, siger Ole Madsen.

1 af 2 (Foto: Ernst van Norde)
2 af 2 Politiet rykkede fredag ud med hunde i Gellerup-parken i Aarhus. (Foto: Ernst van Norde)