Offer for togulykke identificeret

Den mand, der torsdag eftermiddag blev kørt ned af et tog, er nu identificeret

Politiet har nu fundet frem til identiteten på den mand, der døde torsdag ved en tog-påkørsel. (Foto: Allan Andersen)
Politiet har nu fundet frem til identiteten på den mand, der døde torsdag ved en tog-påkørsel. (Foto: Allan Andersen)

Nordsjællands Politi har identificeret den mand, der torsdag eftermiddag blev kørt over af et tog og dræbt på Grønnehave Station i det nordsjællandske.

- Vi har nu identificeret manden. Der er tale om en 54-årig mand fra Ålsgårde. De pårørende er underrettet, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Dan Houtved.

Det har indtil nu været teorien, at manden var beruset ved ulykken, og det er det stadig. Det er dog ikke belyst, hvilken rolle det kan have spillet.

Se også: Mand dræbt af tog - lokofører opdagede intet

- Vi kan ikke løbe fra, at vi har haft som udgangspunkt indtil nu, at han var beruset ved ulykken. Men vi ved ikke, om det var derfor, han faldt ned som han gjorde. Ligsynet vil formentlig underbygge, hvor beruset han var, siger vagtchefen.

Der afholdes ligsyn på mandag.

Flere vidner, der har set manden før ulykken, har beskrevet ham som beruset. Der er ingen tegn på, at der er tale om en forbrydelse.

- Vi betragter det stadig som en ulykke, siger Dan Houtved.

Fandt bus- og togkort med billede
Lidt usædvanligt har det ikke med det samme været muligt at fastslå den dræbtes identitet, selvom der har været bred medieomtale om sagen. Det er sket selvom Nordsjællands Politi har arbejdet på højtryk i over et døgn for at finde de afgørende spor, der kunne lede til svaret på spørgsmålet om, hvem manden var. Ved ulykken havde manden tilsyneladende ingen papirer på sig, lød vurderingen i første omgang.

Se også: Mand dræbt af tog - lokofører opdagede intet

Men nu har politiet ledt ekstra grundigt og har fundet et afgørende spor i mandens tøj.

- Ved et grundigt gennemsyn af hans tøj vi fundet et abonnementskort til kollektiv trafik med hans med hans identitet og billede på. Så har vi været ude og spørge de pårørende, om de kunne genkende billedet, og det kunne de godt, siger vagtchef Dan Houtved.

Der er tale om en alene-boende mand, der ikke har hjemmeboende børn eller samlever. Derfor er manden ikke blevet meldt savnet, og Nordsjællands politi har ikke kunne identificere ham endeligt før i dag, lyder meldingen.

Lokomotivføreren opdagede ikke selv, at han påkørte manden. Først da toget var nået til endestationen, blev han gjort opmærksom på påkørslen.

Først ved ligsynet mandag ved politiet mere om ulykken.