Forlægger til bog om Se og Hør: Politiet gennemsøgte alt

Forlaget bag bogen om Se og Hør-skandalen ligger ikke inde med dokumentation, siger forlæggeren

Politiet tog telefon og harddisk med til videre efterforskning, siger forlægger Johnny Staun fra Bogkompagniet, der står bag udgivelsen af bogen 'Livet, det forbandede' af tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen.

Københavns Vestegns Politi har rejst sigtelse mod Ken B. Rasmussen, Aller Media A/S og en anden journalist.

Johnny Staun bekræfter, at politiet onsdag morgen dukkede op med en ransagningskendelse på hans kontor på Østerbro i København.

- Politiet ledte efter eventuel dokumentation om bogen 'Livet, det forbandede'. Det betød, at de gennemgik alt: bøger, kasser, ringbind, papirer, kalendere med mere. Jeg har ikke nogen dokumentation liggende på nogen måde, siger Johnny Staun.

- Politiet medtog telefon og harddisk til undersøgelse. Det er jo irriterende, når man har en arbejdsplads, som er afhængig af begge dele. De forlod lejligheden med beskeden: 'Vi ringer, når vi er færdige, så kan du komme og hente dine ting', skriver han i en pressemeddelelse.

Ken B. Rasmussen og den anden journalist er under mistanke for som ansatte på Se og Hør at have samarbejdet med en tidligere IBM-ansat med adgang til data hos Nets - den såkaldte 'tys-tys kilde'.

It-specialisten, der menes at have videresolgt fortrolige oplysninger om kendtes kreditkort-transaktioner til journalister på Se og Hør, blev sigtet i sagen 6. maj.

Aller Media oplyser i en sms til Ritzau, at bladkoncernen ikke har nogen uddybende kommentarer.

Koncernen bekræfter dog sigtelsen og ransagningen:

- Aller kan selvfølgelig bekræfte begge dele, og at besøget fra politiet er helt som forventet. Aller Media samarbejder fuldt ud med politiet om at fremskaffe alle de relevante oplysninger, som de efterspørger.