Drama under havoverfladen: Overfaldt dykker

En dykker rev regulatoren ud af munden på en anden langt under havets overflade. Det kunne have kostet hende livet

Myndighederne på Hawaii efterforsker i øjeblikket et usædvanligt overfald godt 15 meter under havets overflade ved byen Kona på Hawaiis vestkyst.

Den 53-årige dykker Rene Umberger, som er medlem af non-profit organisationen Snorkel Bob Foundation, der kæmper for at bevare rev og sjældne fiskearter, filmede med sit undervandskamera for at dokumentere ødelæggelser på revet.

Under optagelserne faldt hun over to dykkere, der - ifølge Umberger - var i gang med at fange fisk. Det er ikke afklaret, hvorvidt deres jagt var lovlig eller ej, men de to dykkere var tilsyneladende ikke vilde med at få afsløret deres foretagende.

I videoen ses det, hvordan den ene dykker pludselig svømmer over mod Umberger og hiver regulatoren, som er forbundet til luftflasken, ud af munden på hende.

Umberger, som er en erfaren dykker, har siden fortalt lokal presse, at hun hurtigt fik regulatoren på plads, så hun kunne få luft igen.

- Jeg troede seriøst, at de ville angribe mig en gang til. Da jeg kom op til overfladen, kunne jeg fortælle, at nogen havde forsøgt at tage livet af mig under vand, siger Umberger ifølge NBC News.

Ifølge non-profit organisationens talsmand Joan LIoyd kunne den 53-årige Umberger have været druknet, hvis det ikke var fordi, hun var erfaren under vand.

- Hun har dykket 10.000 gange, det var det, som reddede hendes liv, lyder det fra Joan Lloyd.

Da overfaldet foregår under vand, er det op til Hawaiis myndigheder (Department of Land and Natural Resources, red.) at efterforske overfaldet. De har endnu ikke kommenteret hændelsen, skriver lokale medier.