Far efter brand: Hun havde ikke fået lov at feste

Datter skred fra sin egen fest, som hun holdt i al hemmelighed i sin fars lejlighed: Han er rasende - hun er knust, fortæller far og datter til Ekstra Bladet

- Jeg er rimelig gal, siger René Andreasen, hvis lejlighed i Rødovre lørdag morgen brændt totalt ud efter at hans papdatter i hemmelighed havde holdt fest. (Foto/collage: Kenneth Meyer/Privatfoto)
- Jeg er rimelig gal, siger René Andreasen, hvis lejlighed i Rødovre lørdag morgen brændt totalt ud efter at hans papdatter i hemmelighed havde holdt fest. (Foto/collage: Kenneth Meyer/Privatfoto)

- Hun havde ikke fået lov til at holde fest, men havde bare sagt, at hun ville være der med sin kæreste og et par veninder.

Sådan lyder det fra en både rystet og rasende René Andreasen, efter at han ved halvsekstiden lørdag morgen blev ringet op af politiet med besked om, at hans lejlighed er totalt udbrændt, efter at hans papdatter havde holdt fest.

- Jeg kan ikke engang komme ind at se den. Den skal undersøges på mandag, siger den 46-årige mand fra Rødovre, der altså ikke foreløbig kan komme hjem at bo.

Han overnattede fra fredag til lørdag hos sin kæreste, mens hans 16-årige papdatter, som han betragter som sin egen datter, uden hans vidende festede med op mod 14 unge i hans hjem i Gunnekær i Rødovre.

Det endte helt galt, da der kort efter klokken fem tidligt i morges udbrød en voldsom brand.

Se også: Dengang min søn holdt fest: Fortæl din historie

Skæld ud
René Andreasens 16-årige papdatter var ikke tilstede i lejligheden, da branden startede:

- Hun var gået fra lejligheden og har fandeme efterladt nogen deroppe. Hun har fået en kæmpeskideballe, siger René Andreasen, som trods alt er lettet over, at den 16-årige pige ikke er kommet noget til.

Politiet har indledningsvis fortalt til Ekstra Bladet, at man ikke har mistanke om, at branden er påsat.

René Andreasen har dog fået at vide af nogle naboer, at brandalarmerne i ejendommen begyndte at hyle i samme øjeblik, som et par unge mennesker smækkede døren til lejligheden bag sig og forlod ejendommen.

Sønderknust datter
Den 16-årige papdatter, som til daglig går i 10. klasse, er langt fra stolt over at have løbet om hjørner med sine forældre:

- Vi har snakket om det, og det sker ikke igen, slår hun fast over for Ekstra Bladet, og fortæller, at hun er 'meget rystet' over branden.

Men hun har efter eget udsagn 'ingen anelse om', hvordan den opstod.

- Vi var bare oppe at drikke, og det er sket, efter at jeg er gået derfra, siger pigen, vis navn og identitet er redaktionen bekendt.

Hun har ikke fuldt overblik over, hvor mange der var forbi lejligheden i løbet af aftenen, ligesom der var en enkelt, som hun ikke kender:

- Folk kom og gik. Jeg kendte godt dem, der var der. Men der var en, jeg ikke rigtig kendte.

Var du med til festen, eller ved du noget om branden, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Der blev røget
Hun kan ikke svare på, hvorfor hun forlod lejligheden, men fortæller, at hun gik sammen med sin kæreste og en veninde hjem til veninden.

- Jeg kan ikke huske, hvem der var tilbage, da vi gik, siger skoleeleven.

Den 16-årige pige har endnu ikke talt med politiet:

- Indtil videre prøver vi at få fat i alle dem, der var der, og lige nu ligger jeg og slapper lidt af.

- Havde I stearinlys tændt?

- Nej?

- Men der blev røget?

- Ja. Jeg ved ikke, hvad der er sket, lyder det brødebetynget.

Resten af weekenden vil datteren bruge på at puste ud hos sin mor.

Hendes papfar René Andreasen fortæller, at han vil overlevere navnene på festgæsterne til politiet.

Var du med til festen, eller ved du noget om branden, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.