To idømt fængsel for farlige skud i haveforening

Skud mod værtshus var ikke et drabsforsøg, men to mænd skal nu i fængsel for at forvolde fare for andre

En tyrkisk og en afghansk statsborger skal hver en tur i fængsel for at have skudt mod et værtshus i Haveforeningen Musikbyen på Tudsemindevej i København.

Retten på Frederiksberg har onsdag idømt 31-årige Asmatuhullah Haqani og 28-årige Gürkan Yüksel fængsel i to år og tre måneder i sagen, hvor der i juni sidste år blev affyret to skud fra et haglgevær mod værtshuset.

Mandag kendte retten mændene skyldig efter straffelovens paragraf om at udsætte andre for fare, men mændene blev frifundet for anklagemyndighedens påstand om, at skuddene skulle have været et forsøg på manddrab.

Der var både personer uden for værtshuset og indenfor, da mændene i de tidlige morgentimer skød mod beværtningen.

Mændene er desuden dømt for grov ulovlig våbenbesiddelse efter en paragraf i straffeloven, som isoleret set skal give fængsel i mindst et år.

Retten på Frederiksberg oplyser, at begge tiltalte har valgt at modtage dommen, og det bliver nu op til anklagemyndigheden, om sagen skal ankes til Østre Landsret.

Ud over fængselsstraffen fik de dømte en advarsel af retten. Dommere og nævninge valgte ikke at udvise mændene af Danmark, men idømte dem i stedet en såkaldt betinget udvisning.

Den kan blive sat i kraft, hvis mændene igen skulle vælge at begive sig ind på den kriminelle løbebane, når de en gang er færdige med at afsone dommen.

Retten bestemte desuden, at mændene skal forblive varetægtsfængslet, indtil deres afsoning af dommen kan iværksættes.