Tiltale: Tre Hells Angels styrede joint-salget i Jægersborggade

Røg i gaden. Ifølge tiltalen blev der solgt joints i Jægersborgade for millioner, og det hele var organiseret af tre HA-rockere

Røg for millioner. Der blev solgt over 100.000 joints i Jægersborggade på et halvt år, mener politiet. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Røg for millioner. Der blev solgt over 100.000 joints i Jægersborggade på et halvt år, mener politiet. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

Der blev solgt joints nærmest i døgndrift i Jægersborggade på Nørrebro i København, og produktionen og salget blev styret af tre fuldgyldige medlemmer af Hells Angels.

Det mener Københavns politi, der har rejst tiltale mod de tre HA´ere og 21 sælgere og vagter for salg af mindst 100.583 joints fremstillet af mindst 262 kilo hashmix. En joint koster mellem 30 og 50 kroner på gaden, så værdien af de godt 100.000 joint er mellem godt tre og fem millioner kr.

De mange tusinde joints blev solgt i perioden fra 25. september sidste år til 5. marts i år, hvor politiet undervejs overvågnede, videofilmede og aflyttede hashhandlerne i den kendte 'rockergade'.

Se også: Kendt hashgade efter razzia: Nu tør pusherne ikke stå stille

Anklageskriftet i 'Jægersborggade-sagen' afslører, hvordan organisationen bag joint-salget i gaden var bygget op, ifølge politiets opfattelse.

Styrede produktion og salg
De tre fuldgyldige Hells Angels-medlemmer, 42, 38 og 32 år, organiserede den samlede produktion af joints samt salget og de modtog udbyttet. De instruerede vagterne og sælgerne i gaden og førte tilsyn med dem. Instrukser kom både på telefon og på møder, lyder tiltalen.

Se også: Rockere fængslet i stor hashsag

To af de tiltalte, 46 og 28 år, stod for at forarbejde og riste tobak til brug for hashproduktionen i to lejligheder på Nørrebro. Joints består af et mix af cannabis og tobak, der rulles i cigaretpapir, og tobakken ristes, inden den blandes med cannabis, for at fjerne nikotin og tjære, og give mere smag til cannabissen.

Tobakken blev transporteret til fire 'joint-fabrikker' i Brønshøj, Klampenborg, Københavns NV og Vesterbro, hvor tre af de tiltalte producerede de færdige joints.

Herefter overdrog den ene tiltalte de færdige joints til to HA-relaterede, som kørte 'hash-cigaretterne' til området ved Jægersborggade.

Ni af de tiltalte hentede og solgte de mange joints og modtog penge fra salget og fungerede også i et vist omfang som vagter, der skulle spotte politiet.

'Vagter' skal i fængsel - igen
Otte andre er tiltalt som 'vagter' for sælgerne. De holdt øje med politiet og brugte telefoner eller råb til at advare sælgerne. Disse otte tiltalte blev den 30. april løsladt af Københavns Byret fra varetægtsfængsel, men løsladelsen blev ændret af Østre Landsret i onsdags.

Derfor er politiet nu på jagt efter dem igen. Tre er anholdt og fængslet igen, men fem er stadig på fri fod og skjuler sig.

- De kan lige så godt melde sig selv, siger Steffen TH. Steffensen fra afdelingen for Organiseret Kriminalitet.

- Hvis vi ikke får fat i dem i løbet af weekenden, så bliver de offentligt efterlyst med navn og foto, siger Steffen Th. Steffensen til Ekstra Bladet.

Se også: Politiet:- HA bag kæmpe hash-salg

Efter et halvt års efterforskning slog politiet til mod den organiserede hashhandel i Jægersborggade den 5. marts. Hos HA´erne blev fundet 250.000 kr. i kontanter og der blev beslaglagt to Harley Davidson motorcykler og en Mercedes samt dyre ure og smykker. Endvidere blev der fundet seks kilo hash.

Under den kommende retssag vil politiet kræve konfiskation af en del værdier, men det bliver først offentliggjort senere.

De 24 fængslinger har dæmpet hashsalget i Jægersborggade, men det er ikke fjernet. Der står stadig pushere i gaden, og vagter overvåger området, så de kan advare, hvis politiet dukker op.

1 af 3 Jægersborggade blev spærret i begge ender, da politiet slog til den 5. marts og anholdt de 24, som nu er tiltalt i sagen. (Foto: Rasmus Flindt)
2 af 3 Her plejede joint-sælgerne at stå i Jægersborggade før politiaktionen. Bagefter var der tomt, men i dag er der igen gang i salget i gaden, dog i mindre omfang, siger politiet. (Foto: Jonas Olufson)
3 af 3 Røg for millioner. Der blev solgt over 100.000 joints i Jægersborggade på et halvt år, mener politiet. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)