Advokat i Danmarkshistoriens største narkosag: Min klient er ikke bagmand

Otte er tiltalt i gigantisk narkosag. Sagen drejer sig om indsmugling af cirka 650 kilo hård narko.

I Danmarkshistoriens måske største narkosag, som i øjeblikket kører ved Retten på Frederiksberg, afviser forsvarsadvokat Sysette Vinding Kruse de grove beskyldninger mod sin klient, den 26-årige PK. Det skriver tv2.dk.

Han er ifølge anklagemyndigheden den af de otte tiltalte i sagen, som har været højest placeret i den organisation, som angiveligt har stået bag indsmugling og forsøg på indsmugling af cirka 650 kilo hård narko.

- Der er intet, der tyder på, at min klient er bagmanden, eller at han har medvirket til indsmugling af megamængder amfetamin, siger Kruse ifølge tv2.dk tirsdag ved Retten på Frederiksberg.

Hun mener, at anklagemyndighedens vurderinger af, hvor meget narko der er blevet smuglet ind i landet, er helt ude i hampen.

Politiet har beslaglagt godt to kilo kokain, som Kruses klient har erkendt sit ansvar for. Derudover har politiet standset to smuglerbiler med 33 kilo amfetamin og seks kilo ketamin.

På baggrund af smuglerfangsten, bilernes kilometertællere, oplysninger om de tiltaltes mobiltelefoner samt andre beviser i sagen har anklagemyndigheden regnet sig frem til, at sagen alt i alt drejer sig om cirka 650 kilo hård narko.

Sagen gik mandag ind i sin afgørende fase, da anklagemyndigheden indledte sin procedure, og tirsdag er forsvarsadvokaterne så gået i gang.

Får anklagemyndigheden fuldt medhold i sagen, vil det være den sag til dato, hvor der er domfældt for den største mængde hård narko.

Anklagemyndigheden lægger i sagen op til, at den normale strafferamme for grov narkosmugling på 16 års fængsel skal sprænges. Det kan ske ved hjælp af en særlig bestemmelse i straffeloven, som hæver strafferammen til 24 år.

I tidligere narkosager herhjemme er ingen idømt over 16 år. Den største sag har været mod Claus Malmqvist, som i 2009 fik 16 års fængsel for indsmugling af 13 ton hash og forsøg på indsmugling af 500 kilo kokain.

Efter planen skal der falde dom i sagen mod de otte den 30. juni.