Fire afrikanske kokain-pushere anholdt i København

Fire mænd er fængslet, efter at politiet fandt dem med flere kilo kokain og en halv million i kontanter

Københavns Politis Specialsektion slog mandag eftermiddag til mod fire afrikanske narkohandlere og anholdt dem i en lejlighed i Københavns Nordvestkvarter.

Kort forinden havde betjente fra specialsektionen spottet den ene mand på gaden på Vesterbro i København, hvor han øjensynligt solgte kokain.

- Vores kolleger skygger ham og finder frem til lejligheden, hvor i alt fire mænd bliver anholdt, siger Bjarne Christensen, leder af specialsektionen, til Ritzau.

I lejlighed fandt og beslaglagde politiet desuden 2,3 kilo kokain og i omegnen af 577.000 kroner i kontanter, oplyser han.

Tre af mændene er efter politiets opfattelse gadepushere på især Vesterbro, mens den fjerde er deres leverandør.

- Der er tale om fire afrikanske mænd, som har opholdstilladelse i nogle sydeuropæiske lande, men som efter vores opfattelse er kommet til Danmark for at handle med narkotika, siger Bjarne Christensen.

Mændene, der er mellem 19 og 36 år, blev tirsdag varetægtsfængslet bag lukkede døre i et grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

Den 36-årige, som politiet anser for at være leverandør af kokainen, blev fængslet i fire uger, mens de tre øvrige blev fængslet i 14 dage.

Anholdelserne er sket som led i politiets samlede narkotikaindsats, og der forestår nu yderligere efterforskning i sagen, siger Bjarne Christensen:

- Vi arbejder videre med sagen, og vi er glade for disse anholdelser. De viser, at vores indsats på gadeplan kan betale sig.