Efterlysning: Fedladen mand hælder yoghurt på togsæder

Fedladen mand hælder yoghurt og maling på togsæderne. Bagefter viser han sit hærværk frem for andre passagerer

Ved du noget, så tip os på 1224@eb.dk, eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

DSB har siden i sommer været ramt af andet end forsinkelser. I mindst 22 tilfælde har en fedladen mand generet trafikselskabet ved at hælde yoghurt og maling ud over sæderne i S-tog i københavnsområdet.

Manden, der som regel har båret sine hærværksmidler i en Netto-pose, er blevet foreviget på DSB's overvågningsfilm.

- Hærværket er begået i perioden fra den 8. august 2013 til dags dato, oftest i formiddagstimerne, oplyser vicepolitikommissær Jesper Lotz, Station City.

Overvågningen viser, at manden i mennesketomme kupeer ligeså stille tømmer typisk en enliters karton yoghurt og en lille bøtte maling ud over sæderne. Og det er ikke bare for derefter at flygte fra sin ugerning.

'Sikke noget svineri'
- Når der så er kommet andre passagerer ind, har han peget på det og sagt 'sikke noget svineri'. Jeg ved ikke, om det er for at skåne dem eller sige: 'se, hvad jeg har gjort, er jeg ikke dygtig'. Han gør i hvert fald opmærksom på det, siger Jesper Lotz til Ekstra Bladet.

Han ved ikke, om nogen har nået at sætte sig i stadset og har krævet erstatning fra DSB.

Den midaldrende mand kan dog godt vente sig et klækkeligt erstatningskrav fra trafikselskabet, når han bliver pågrebet.

400.000 kroner i erstatning
Det kommer ifølge Jesper Lotz til at ligge i omegnen af 400.000 kroner. Dertil kommer en sigtelse for hærværk.

Ifølge vicepolitikommissæren har der ikke fundet nogen konfrontationer sted med manden. DSB's overvågning viser, at manden stiger på og af toget på forskellige stationer i københavnsområdet, hvorfor politiet endnu ikke har kunnet pågribe ham.

- Så nu prøver vi at sende nogle billeder ud for at finde ud af, om der ikke er nogen, der kender ham, siger Jesper Lotz.

Manden har slået til inden for de seneste par dage, oplyser politiet.

Manden beskrives, som: 50-60 år, dansk af udseende, fedladen, gråt kort hår og grå skægstubbe. Bærer oftest på en Netto-plasticpose.

Kontakt Københavns Politi, tlf. 3314 1448 eller 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Er det dig, der hælder yoghurt og maling i togene, eller ved du, hvem det er, så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3