Drabstiltalt far havde Simons blod på hænderne

Retssagen mod faderen, der er tiltalt for at dræbe sin søn, netop begyndt

Den dræbte søn, Simon Skovmand, som kun blev 20-år. (Privatfoto).
Den dræbte søn, Simon Skovmand, som kun blev 20-år. (Privatfoto).

Retssagen mod den 47-årige C.O.C. fra Bramming er netop begyndt ved retten i Esbjerg. Hele salen er pakket med tilhørere. Flere familiemedlemmer til både den dræbte Simon og hans far har taget plads.

Den 47-årige mand har netop nægtet sig skyldig i drab.

Den tiltalte fik, inden retssagen gik igang, lov til at give sine to børn et langt og varmt knus. Både far og børn havde tårer i øjnene ved gensynet. Faderen har siddet varetægtsfængslet siden han blev anholdt for mere end et år siden og sigtet for drabet på den 20-årige Simon Skovmand.

Simon blev dræbt med to stik i brystet med en urtekniv lillejuleaften 2012. Motivet er ukendt.

Anklager Kristiana Korsgaard Andersen er netop gået igang med at forelægge sagen.

Blod på hænderne
- Politiet blev tidligt om morgenen tilkaldt, da der blev fundet en død person på en trappeopgang i Storegade i Bramming. Betjentene fandt Simon i en stor blodpøl og der var ligpletter i ansigtet. Betjentene anmodede derfor om assistance. En tilkaldt læge erklærede Simon død, fortæller anklageren.

Simon blev kort efter identificeret og politiet kontaktede hans far. Betjentene bemærkede, at der var størknet blod på faderens hænder og blod i entreen. Han blev herefter anholdt. DNA analyser har senere vist, at blodet stammer fra Simon.

Derefter begyndte en teknisk undersøgelse i faderens lejlighed og der blev fundet en blodig urtekniv på et bord.

Døde af blodtab
En obduktion viste to indstik i brystet samt flere snit på Simons hænder. Simon døde af blodtab som følge som stikket i leveren.

En såkaldt blodstænks-analyse i lejligheden har vist, at gerningsstedet var selve entreen.

Faderen blev fremstillet i grundlovsforhør den 24. december, hvor han blev fængslet. den 47-årige mand nægtede sig dog skyldig.

Den drabstiltalte mand skal nu afhøres.

Se også: Simon fortalte sine søskende: 'Far vil myrde mig'