Terror-sigtets Facebook-side lukket

Islamisten Said Mansour opfordrede til terror på sin Facebook-side, som nu er lukket. Han er nu fængslet i fire uger

På Said Mansours Facebook-side hyldede han den ene af de danskere, der er blevet dræbt i Syrien, top-islamisten Abu Musa.
På Said Mansours Facebook-side hyldede han den ene af de danskere, der er blevet dræbt i Syrien, top-islamisten Abu Musa.

Mens den terrordømte Sam Mansour, 54, tidligere Said Mansour, sad i grundlovsforhør i retten på Frederiksberg, sigtet for nye opfordringer til terrorisme, blev hans Facebook-side i dag blevet lukket. Retten på Frederiksberg har netop varetægtsfængslet den terror-sigtede i fire uger.

Ifølge sigtelsen mod Sam Mansour har han brugt Facebook til at opfordre til Jihad og hyldet 'hellige krigere' og forherliget danske jihadister. På Facebook hyldede Sam Mansour også Al-Qaedas afdøde leder Osama Bin Laden og terrorangrebet på World Trade Center i USA den 11. september 2001.

Politiet har været i kontakt med Facebook, og det er tilsyneladende Facebook som selv har lukket siden i dag, efter at Sam Mansour blev anholdt og sigtet for ny terror-propaganda kl. 17.10 i går. Ekstra Bladet erfarer, at politiet havde overvejet, at få hjemmesiden lukket med en dommerkendelse, men inden man kom så langt var Sam Mansours side lukket.

- Vi har været i forbindelse med Facebook, blandt andet for at få sikret, hvad der lå på siden, men vi har ikke aktivt lukket Facebooksiden med en dommerkendelse. Det er formentlig Facebook selv, som har gjort det, efter vi var i kontakt med dem, siger Jens Møller, Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet til Ekstra Bladet.

Forlag bruger brevbox-center
Sam Mansour sigtes efter straffelovens § 114 e om tilskyndelse til terror, både gennem sin Facebookside, men også gennem fire bøger udgivet på internettet via sit forlag 'Al Nur Islamic Information', der opererer gennem et brevbox-center på Vesterbrogade 208.

Sam Mansour har, ifølge sigtelsen, redigeret og udgivet bøgerne, der er skrevet af Sheik Abu Qatada, der er knyttet til Al-Qaeda.

På Facebook-siden udgav Sam Mansour, ifølge sigtelsen, links til videoklip, hvor terrorister henretter syriske eller irakiske soldater, fremsætter trusler om angreb mod franske og amerikanske interesser, trusler om angreb mod det egyptiske parlament, trusler om drab på jøder, trusler mod navngivne danskere og opfordringer til at tilslutte sig Al-Nusra fronten for Al-Qaeda i den syriske borgerkrig.

Politiet kræver den 54-årige islamist, der 11. april 2007 fik tre et halvt års fængsel ved Københavns Byret for at opfordre til terror, varetægtsfængslet både af hensyn til efterforskningen og risikoen for at han vil fortsætte med at støtte terrorisme.

1 af 2 Islamisten Sam Mansour har nu fået lukket sin >Facebook-side, hvor han opfordrede til terror. (Foto: Ole Buntzen/Polfoto)
2 af 2 På Said Mansours Facebook-side hyldede han den ene af de danskere, der er blevet dræbt i Syrien, top-islamisten Abu Musa.