Bandefolk flytter efter skuddrama

Villa i Hvidovre er atter fri for bandefolk - det siger politiet, der har besøgt adressen

Gennem flere dage har Ekstra Bladet beskrevet, hvordan en familie med små børn er kommunalt genhuset efter, at formodede bandefolk var flyttet på første sal i en villa på Grænsevej i Hvidovre.

Ejerskabet af huset er delt sådan, at den genhusede familie ejer og bor i husets stueetage. Lejligheden på første sal ejes til anden side, og her har administrator, Christian Sandberg, udlejet til bande-relaterede personer.

- Men vi var forbi i aftes. Der var de omtalte folk flyttet væk, siger Carsten Jansson, efterforskningsleder, Vestegnens Politi.

I stedet fandt politiet en rumænsk familie i førstesals lejligheden.

Ifølge opysninger til Ekstra Bladet har de banderelaterede folk, der indtil for nylig boede i lejligheden, tilknytning til den unavngivne gruppering, der pt er splittet i to. Og som nu er involveret i det konfliktscenarie, der i går formiddag affødte skudepisoden på Toftegårds Plads i Valby.

Se også: 23-årig blev beskudt for anden gang

Episoden er ikke første sammenstød mellem de tidligere venner. Mens den ene fraktion holder til i Hvidovre og Rødovre, så er den anden fraktion 'hjemme' i Ishøj og Hundige. Kilder beskriver, hvordan et personligt opgør mellem konkrete tre-fire personer nu har vokset sig større. Striden handler blandt andet om 'ledelsesmæssige uoverenstemmelser.'

Se også: Bandeklub forsøgt brændt ned

Tidligt fredag morgen udbrød der brand i indgangspartiet til en ejendom på Gungevej i Hvidovre. Her havde bygningen ind til for nogle uger siden huset et opholdssted for medlemmer af grupperingen.

Foreløbigt er brandårsagen ikke klarlagt. Men kilder med indsigt i miljøet vurderer ilden påsat af den ene fraktion.

Sent fredag aften i sidste uge blev der på Kettevej, der er en paralelvej til Grænsevej, affyret skud med en gaspistol. Vidner siger til Ekstra Bladet, hvordan der hurtigt var samlet flere biler med en del yngre mænd på stedet. De kørte hurtigt deres vej igen. Episoden skal knyttes til konflikten, siger kilder.

De nævnte episoder er langt fra enestående. Sent om aftenen 20. januar blev der fra en maskinpistol affyret skud mod en villa på Hvidsværmervej i Rødovre. Ingen blev ramt.

Huset på Hvidsværmervej administreres i øvrigt også af Christian Sandberg - ligesom der er navnesammenfald mellem flere af de folk, der holdt der og så de folk, der kom i førstesals-lejligheden på Grænsevej.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere