Formodede bandevåben fundet i familiehus

Fandt fem skydevåben i familiehus - to fremstilles i grundlovsforhør

Det var i dette hus på Grænsevej i Hvidovre, at politiet i aftes fandt fem skarpladte skydevåben.(Foto: Jakob Jørgensen)
Det var i dette hus på Grænsevej i Hvidovre, at politiet i aftes fandt fem skarpladte skydevåben.(Foto: Jakob Jørgensen)

To rumænere - en mand på 21 og en kvinde på 23 - fremstilles netop nu i grundlovsforhør efter, at politiet i går fandt fem skydevåben i Hvidovre.

- De fem våben - fire pistoler og en revolver - var skarpladte. Der var også en del ammunition, bekræfter Bent Isager-Jensen, efterforskningschef, Københavns Vestegns Politi.

Våbnene belv fundet i et hus, der ligger på adressen Grænsevej 34 i Hvidovre. Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan folk med tilknytning til en lejlighed på husets første sal havde tilknytning til bandemiljøet. Den unavngivne gruppering, som personerne er tilknyttet, er ifølge oplysninger til Ekstra Bladet viklet ind i et konfliktscenarie.

Lejligheden på husets stueetage ejes og beboes af en familie med små børn. I januar blev familien genhuset af kommunen fordi myndighederne vurderede, at der ikke kunne garanteres for familiens sikkerhed. Familien har ikke ønsket at udtale sig til pressen.

Se også: Børnefamilie genhuset: Bandefolk rykket ind på villavej

Lejligheden på husets førstesal ejes til anden side, og her administreres lejligheden af udlejer Christian Sandberg og dennes firma Ejendomskompagniet.

Krimi 30 skudepisoder på et år: Vildt skyderi i boligkvarter

I januar lejede Sandberg førstesals-lejligheden ud til en 23-årig mand med tilknytning til bandemiljøet. Denne person har tidligere været i skudlinien, da der 18. januar fra et automatvåben blev affyret skudserier mod et hus på Hvidsværmervej i Rødovre.

Også her stod den 23-årige fra førstesals-lejligheden på Grænsevej på lejekontrakten - ligesom også huset på Hvidsværmervej er administreret af Christian Sandberg.

Se også: 23-årig blev beskudt for anden gang

Selvsamme 23-årige lejer, der har indvandrerbaggrund, var tilsyneladende også målet, da der om formiddagen 4. februar blev affyret skud på Toftegårds Plads i Valby.

Se også: Hævn og hundekidnapning i skudsag fra Valby

Dagen efter episoden på Toftegårds plads meldte politiet ud, at lejligheden på Grænsevejs-husets førstesal var fraflyttet af bandefolkene.

Se også: Bandefolk flytter efter skuddrama

Muligvis har de dog stadig haft adgang til adressen.

- Vi anser gårsdagens våbenfund for banderelateret. Og i forbindelse med efterforskningen ser vi selvfølgelig også på situationen i bandemiljøet og om der eventuelt er sammenhænge med uvenskaber og konflikter. Men jeg vil pt ikke komme ind på mulige forbindselser til hverken det ene eller andet, siger Bent Isager-Nielsen.

Præcis hvor i huset, våbnene er fundet, vil Isager-Nielsen ikke uddybe.

Gårsdagens aktion var et samarbejde mellem afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi og Vestegnens Politi.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere