46-årig dansker omkommet i kanoulykke i Sverige

En dansk kvinde mistede lørdag livet, da hun blev fanget under sin kano i den svenske å Emån

En 46-årig dansk kvinde omkom i weekenden, da hendes kano kæntrede i den store svenske å Emån i Småland, oplyser Kalmar Politi.

- I kanoen var en mand og en kvinde, hvor kanoen så vælter. Kvinden har efterfølgende hovedet under vandet i lang tid, hvorfor hendes liv ikke stod til at redde, da redningstjenesten ankom til ulykkesstedet trods forsøg på genoplivning, fortæller politikommissær hos Kalmar Politi, Johan Bruun, til Ekstra Bladet.

Kvindens mandlige ven fra kanoturen oplyser til Ekstra Bladet, at der gik en halv time før redningstjenesten var fremme.

- Kanoen vælter, hvor hun kommer i spænd mellem en stor træstamme og kanoen. Hun havde hovedet under vand med benene i vejret på grund af spændet, siger vennen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Jeg prøvede at redde hende ud, men der var på intet tidspunkt konktakt til hende.

Vennen forklarer samtidig, at han gjorde alt for at redde kvinden:

- Jeg kæmpede og gjorde alt for at få hende fri. Og redningstjenesten tog over, da de kom frem, fordi jeg var så udmattet.

Men kvindens liv stod desværre ikke til at redde.

- Redningsarbejdet var vanskeligt og omfattende, siger Magnus Bunch, redningsleder for redningstjenesten i Mönsterås, til barometern.se.

Ved du noget? Send en mail til 1224@eb.dk eller en sms til 1224.