Sort uheld førte til trafikdrab på baby

Sønderjysk trafiktragedie: 18-årig bilist mistede herredømmet på grund af manglende rutine

Den tragiske ulykke ved Dybbøl for to uger siden indtraf, netop som bilen snurrede rundt om sig selv i samme nu, som en ung mor kom gående med sin barnevogn. (Foto: Claus Bonnerup)
Den tragiske ulykke ved Dybbøl for to uger siden indtraf, netop som bilen snurrede rundt om sig selv i samme nu, som en ung mor kom gående med sin barnevogn. (Foto: Claus Bonnerup)

Den tragiske ulykke for to uger siden i Dybbøl nær Sønderborg, som kostede en spæd pige livet og kvæstede hendes 30-årige mor alvorligt, skyldes ikke blot det sorteste uheld, men formentlig også en kombination af manglende bilistrutine og for meget fart på bilen i ulykkesøjeblikket.

Ulykken skete kort før kl. 14 mandag 11. marts, hvor bilen i en venstrekurve snurrede rundt om sig selv og derefter ulykkeligvis ramte en barnevogn og den nybagte mor, der netop kom gående på en cykelsti.

Den fire måneder gamle baby døde på stedet, mens moderen fik svære kvæstelser - blandt andet brud på begge ben.

Se også: Barn slynget ud af barnevogn og dræbt

Det fremgår af en teknisk rapport, som nu skal danne baggrund for ulykkens juridiske efterspil mod den unge mand på 18 år, som formelt er sigtet for uagtsomt manddrab. I følge politiet fik han kørekort i slutningen af december.

Drengen går i 3. g på Sønderborg Statsskole, hvor den kvæstede kvinde er ansat som lærer.

Se også: 18-årig brudt sammen efter babys død

Vicepolitiinspektør Preben Westh fra Lokalpolitiet i Sønderborg siger, at den unge bilist næppe har kørt ræs, men at han på grund af manglende rutine kan have mistet kontrollen over bilen, da det højre hjulpar kom ud i rabatten.

- Set i dét perspektiv kan farten for så vidt godt have været for høj, selv om bilen har overholdt fartgrænsen på stedet, siger Preben Westh.

Politiets tekniske undersøgelse af ulykkesbilen har ikke påvist fejl ved køretøjet. Den unge gymnasieelev var hverken påvirket af alkohol, narko eller medicin, oplyser Preben Westh.

- Det er en uhyre trist og tragisk sag for alle parter. Nu sender vi materialet til politiets juridiske afdeling, der så må tage stilling til eventuel tiltalerejsning.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere