Dansker i Tromsø: Vi nåede lige akkurat væk fra lavinen

Dårligt vejr fik to danskere til at vende om fra det fjeld, hvor en lavine ramte blot 10 minutter senere

Det skulle have været en dag med flotte udsigter og smukke billeder af norske fjelde for et dansk ægtepar.

Men dårlig sigtbarhed og kraftig sne i området omkring Tromsø i Norge fik de to danskere til at ombestemme sig og tage bussen tilbage igen. Blot 10 minutter efter rammer en lavine få hundrede meter derfra.

- Vi var på fjeldet cirka klokken 12 og begynder at gå opad. Men jo højere op vi kom, jo mindre kunne vi se. Vi kunne ikke længere se ned i dalen, og det ender faktisk med, at vi løber ned ad bjerget, siger Christian Heinel, som er på ferie med sin kone i Tromsø.

På det tidspunkt ved parret ikke, at de er i fare. De løber mest for at nå en bus, så de kan nå hjem på samme billet, som de kom ud til naturområdet med.

- Vi var taget ud på fjeldet for at nyde den smukke udsigt. Men vi vender om efter kun en halv time, fordi vejret simpelthen blev for dårligt. Der kom sne og dårlig sigt, siger Christian Heinel til Ritzau og tilføjer:

- Vi stod lidt og overvejede, om vi skulle gå efter en bestemt sø, eller om vi skulle droppe det. Og min hustru ville ikke fortsætte, siger Christian Heinel.

Og det var en heldig beslutning. Blot 10 minutter efter, at parret er kørt væk fra Kroken, som området hedder, rammer en lavine omkring 100 meter derfra.

Sneskreddet har kostet en mand livet, og alle redningstjenester er tilkaldt i en storstilet redningsaktion med både læger, helikopter, hunde og frivillige hjælpere på stedet.

Hverken Christian Heinel eller hans kone kendte til ulykken, før de nåede tilbage i sikkerhed. De er nu lettede over deres beslutning.

- Vi har det godt nu. Vi vidste ikke, at det var så tæt på, men det er da dejligt, at vi nåede at vende om. Det er selvfølgelig ubehageligt at få at vide, at det var så tæt på og kun 10 minutter efter, at vi forlod området, siger Christian Heinel.

Faren for sneskred i Tromsø-området betragtes stadig som høj resten af søndagen og i løbet af mandagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere