Specialtrænet politi efterforsker Putin-kritikers død

Mystisk dødsfald: Den russiske milliardær Boris Beresovskij er fundet død i sit hjem i England

Den russiske milliardær Boris Beresovskij er fundet død. (Foto: AP)
Den russiske milliardær Boris Beresovskij er fundet død. (Foto: AP)

Specialtrænede politifolk efterforsker sagen om den russiske milliardær og systemkritiker Boris Beresovskij, som lørdag blev fundet død i sit hjem uden for London, oplyser BBC.

Betjentene er særligt uddannede i CBRN - det vil sige situationer, hvor kemisk, biologisk, radiologisk eller nukleart materiale kan have været på spil.

- Specialtrænede betjente befinder sig i øjeblikket på stedet, heriblandt CBRN-trænede betjente, som udfører en række undersøgelser som en sikkerhedsforanstaltning, oplyser britisk politi.

Boris Beresovskij var kendt som en af de skarpeste kritikere af den russiske præsident, Vladimir Putin, og hans styre.

Beresovskij sikrede sig sine enorme rigdomme i 1990'ernes Rusland. Han var inde i magtens inderste cirkler og blev regnet for toprådgiver for præsident Jeltsin, men faldt senere i unåde under præsident Putin.

Milliardæren frygtede for sit liv og flygtede til Storbritannien i 2000.

Beresovskij lagde aldrig skjul på, at hans mål var at styrte Putin, og han støttede den russiske opposition med penge.

Han havde også kontakt til den tidligere KGB-agent Aleksander Litvinenko, som var hoppet af i Storbritannien. Litvinenko døde i 2006 af en forgiftning, der var forårsaget af radioaktivt materiale.

Den russiske politiker Gennadij Gudkov mener, at det kan få store konsekvenser for det politiske system i Rusland, at Beresovskij er død.

- Han tog mange hemmeligheder med sig i graven, som vil kunne vende op og ned på den russiske politik og fremkalde en skandale på verdensniveau, siger han til den russiske netavis Gazeta.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere