Syv fængslet for drabsforsøg

Syv personer sættes i forbindelse med skyderier i Skovlunde og Herlev

Politiet ved gårsdagens bandeaktion. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet ved gårsdagens bandeaktion. (Foto: Kenneth Meyer)

Syv personer er blevet varetægtsfængslet ved Retten i Glostrup-, efter politiet i går slog til mod 62 adresser i rocker- og bandemiljøet, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. Aktionen var den tredje i rækken mod bandemiljøet.

Personerne er mellem 15 og 26 år og fra Herlev og Bagsværd. De skulle - ifølge politiet - have relationer til banderne Loyal To Familia (LTF) og Værebros Hårde Kerne (VHK).

- Det er meget alvorlige forbrydelser, og retten besluttede, at de syv varetægtsfængsles - også selvom de er meget unge. Nu går efterforskningen videre, siger advokaturchef Susanne Bæk Nielsen.

Læs mere:

Se også: Bandefolk sigtes for drabsforsøg

Ved gårsdagens aktionen gik politiet målrettet efter otte personer, der var mistænkt for skudepisoder. Seks af dem er fængsler i fire uger, en i to uger og en blev løsladt af anklagemyndigheden under anklagemyndigheden.

Personerne sættes i forbindelse med to skyderier. Det ene skyderi fandt sted i Skovlunde den 3. marts på Bybuen. Seks skud blev affyret. Projektilerne ramte en butiksbygning og en families vindue, hvor hustruen var højgravid. Ingen personer blev ramt.

En af de varetægtsfængslede sættes desuden i forbindelse med et drabsforsøg den 4. marts, hvor der blev skudt ved Dildhaven i Herlev. Ingen blev ramt, men den varetægtsfængselde sigtes for drabsforsøg.

Få overblikket over skudepisoderne i tidslinjen herunderSeneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere