Frygter snestormen i myldretiden

Falck forbereder sig på en travl eftermiddag, når bilisterne skal ud i sneen igen

Falck forventer mere travlhed, når det bliver fyraften. (Arkivfoto: Martin Lehmann/Polfoto)
Falck forventer mere travlhed, når det bliver fyraften. (Arkivfoto: Martin Lehmann/Polfoto)

Snestormen i det sydlige Danmark har endnu ikke givet de store trafikale problemer.

De fleste nåede på arbejde, inden sneen og fygningen væltede ind over landet fra syd.

Hos Falck forbereder man sig derfor på en mere travl eftermiddag, når det arbejdende folk skal hjem gennem snemasserne.

- Sneen nåede ikke at påvirke morgentrafikken, men vi har da haft lidt fritrækning og starthjælp. Vi får formentlig først travlt til fyraften, når folk skal hjem, siger Louise Fallesen fra Falcks vagtcentral i Kolding, som dækker det sydlige Jylland.

Hos Vejdirektoratet fortæller Anders Bach Sørensen, at vejene fra grænsen til op omkring Esbjerg-motorvejen er dækkede af sne.

- Der har været et par uheld, men man kan køre, hvis man kører forsigtigt og efter forholdene. Det er mere blæsten, der giver problemer, siger Anders Bach Sørensen.

Snestormen er langsomt ved at brede sig til Fyn og Sydsjælland samt Lolland og Falster.

- Den hårde blæst giver flere problemer, og man fraråder kørsel med høje vindfølsomme køretøjer på alle større broer mellem landsdelene, siger Anders Bach Sørensen.

- Vi har hørt, at det fortsætter i løbet af aftenen og natten, så vi følger situationen tæt. Det går i retning af, at broerne kan blive lukket, og det er næste skridt, men vi har ikke hørt fra broerne eller politiet om en lukning endnu, lyder det fra Vejdirektoratet.

Læs også:

Se også: Snekaos aflyser bundbrag
Se også: - Jeg tør ikke vove mig ud

Færgerne er også ramt af aflysninger på grund af vinden. Alsfærgen har indstillet al sejlads, mens forbindelsen mellem Ystad og Rønne på Bornholm er delvist indstillet. Flere afgange er aflyst på grund af høj søgang i Østersøen.

Færgerne fra Gedser og Rødby sejler indtil videre normalt, hvilket også gælder færgerne til Fanø, Langeland og Samsø. Molslinjen har ændret sejlplanen på visse overgange.

Banedanmark melder om tog til tiden i hele landet.

DMI forventer, at den sydlige del af landet får 5 til 10 centimeter sne mandag. Da vejret samtidig er blæsende, vil det også give anledning til en del snefygning, lyder det.

Det kraftige snevejr over Sønderjylland har mandag formiddag tvunget Sønderjyske til at aflyse aftenens superligakamp mod Esbjerg.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere