Fodbolddrenge skyldige i voldtægt af 16-årig

To amerikanske high school-drenge skal i fængsel for gruppevoldtægt af en sanseløst beruset pige. Drengene jokede efterfølgende med voldtægten - og filmede det. Se uddrag af videoen her

To unge high school-elever fra Steubenville, Ohio, skal bruge de næste år bag lås og slå, efter de sammen har voldtaget en 16-årig beruset pige.

Det fastslog en dommer søndag, ifølge Fox News.

De to teenagedrenge, 17-årige Trent Mays og 16-årige Ma'lik Richmond, voldtog pigen under en fest for det amerikanske fodboldhold i august sidste år. Pigen var så beruset, at hun ifølge dommeren under ingen omstændigheder kunne være gået med til samlejet frivilligt.

Ifølge anklagerne skete voldtægten to steder - først på bagsædet af en bil og efterfølgende i husets kælder. Efterfølgende optog drengene, der begge spillede på skolens amerikanske fodboldhold, en video, hvor de gør grin med pigen og voldtægten.

SE VIDEOEN HVOR DE GØR GRIN MED VOLDTÆGTEN I KLIPPET HEROVER

Offeret husker ingenting
Selv forklarede pigen i retten i lørdags, at hun ikke kunne huske, hvad der var sket den pågældende aften. Hun huskede blot, at hun vågnede op nøgen i et fremmed hus, efter hun havde drukket sig fuld til en fest.

Da hun vågnede kunne hun hverken finde telefon, øreringe, sko eller undertøj.

- Det var virkelig skræmmende. Jeg vidste ærlig talt ikke, hvad jeg skulle tænke, for jeg kunne ikke huske noget, fortalte hun i retten.

Det var først, da hun så en sms-besked, der var sendt til flere i hendes omgangskreds, hun fattede mistanke om voldtægten. I sms-beskeden var der billeder af hende selv - sanseløst beruset - og den føromtalte video, hvor drengene gør grin med voldtægten.

De to drenge lagde efter voldtægten et billede på Instagram, hvor de bærer rundt på den forsvarsløse, berusede kvinde. (Privatfoto)

Brød sammen og undskyldte
Selv har Trent Mays og Ma'lik Richmond påstået, at den 16-årige pige frivilligt havde sex med dem begge. Drengene brød sammen, da dommen blev læst op, og undskyldte både til offeret og til samfundet.

- Mit liv er forbi, nåede den Ma'lik Richmond at sige, inden han kollapsede i sin advokats arme.

Hans far tog også ordet og bad offerets familie om at tilgive de unge drenge.

De risikerer at skulle sidde bag tremmer i et ungdomsfængsel til de bliver 21.

Den 17-årige Trent Mays blev udover voldtægten fundet skyldig i at have distribueret nøgenbilleder af en mindreårig. Det gav ham et ekstra år i fængsel.

Overveje at sigte andre
Med dommen er der sat et midlertidigt punktum for en sag, der har rystet lokalsamfundet i Steubenville. Men selvom det kun var de to drenge, der stod bag voldtægten, kan der komme flere domme i sagen.

Rigsadvokaten i Ohio vil nemlig igangsætte en efterforskning, der skal undersøge, om andre personer kan få en straf i sagen - personer, som har kendt til voldtægten, men som har holdt deres mund. Heriblandt andre spillere på det amerikanske fodboldhold, der er byens stolthed.

Hackergruppe fik sagen til at rulle
Selvom voldtægten skete i august, var det først i december, der for alvor kom fokus på sagen - og det var hackergruppen Anonymous' skyld.

Hackerne tog nemlig sagen i egen hånd og fik adgang til flere af high school-elevernes konti på de sociale medier. Herfra fik genskabt flere af de beskeder, der var blevet skrevet og delt - og siden slettet - i tiden efter gruppevoldtægten.

Blandt de genskabte beskeder var den 12 minutter lange video, hvor voldtægten omtales og det 16-årige offer beskrives som 'et lig'.

Se uddrag af videoen, der to drenge lavede efter voldtægten øverst i artiklen - eller se hele den 12 minutter lange video her.

1 af 3 Tusindvis af borgere i Steubenville har været på gaden for at demonstrere mod voldtægten af den 16-årige pige. Flere bører Anonymous-masker, fordi det var hackergruppen, der for alvor fik sandheden frem i lyset. (Foto: AP)
2 af 3 Trent Mays (til venstre) og Ma'lik Richmond i retten i Ohio. Søndag blev de dømt for voldtægt. (Foto: AP)
3 af 3 De to drenge lagde efter voldtægten et billede på Instagram, hvor de bærer rundt på den forsvarsløse, berusede kvinde. (Privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere