Sneen rammer værst i Jylland

Sneen vil i de kommende timer piske ind over det meste af landet

Det blæser, og sneen vælter ned over Aalborg Stadion. (Foto: René Schütze)
Det blæser, og sneen vælter ned over Aalborg Stadion. (Foto: René Schütze)

Der har netop lagt sig mellem fem og ti centimeter sne i Aalborg, hvor man har set sig nødsaget til at afbryde en superligakamp på Aalborg Stadion mellem AaB og FC Nordsjælland på grund af vejret.

Læs også: AFLYST: Snestorm afbryder Superligakamp

Og der er god grund til at køre forsigtigt i de kommende timer i Jylland.

- I Aalborg er det slemt nok lige nu, og det kan give nogle trafikale problemer, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Henning Gisselø til ekstrabladet.dk.

- Men man skal altid passe på og køre forsigtigt, hvis sneen begynder at lægge sig på vejene. De fleste plejer heldigvis at være opmærksomme på det, siger han.

Flere glateføreuheld
- Vi har haft enkelte uheld på grund af glat føre, men ingen personskade.

- Det drejer sig om et uheld i Them og et i Holstebro by, siger vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, til ekstrabladet.dk klokken 19.00 lørdag aften.

Lige nu falder sneen over Nordjylland, men senere vil det bevæge sig ned over Sydøstjylland og Fyn og til sidst ind over Sjælland.

- Senere kommer det til København, men det bliver nok værst i den vestlige del af landet, siger Henning Gisselø.

Regulær snestorm
Hos vejdirektoratet advarer man om kraftig blæst på Storebæltsbroen og vindfølsomme køretøjer frarådes at bevæge sig ud på broen før efter klokken 19.00 lørdag aften.

- Men ellers har vi godt styr på det. Vi startede allerede med at salte tidligere på dagen og vi forventer ikke at få problemer, så længe folk kører efter forholdende, siger trafikinformatør Kenni Bøgh fra Vejdirektoratets Trafikinformation.

Snevejret i dag er det første af flere større snebyger i løbet af de kommende dage. Værst ser det ud på tirsdag, hvor det samtidigt bliver meget blæsende.

- På nuværende tidspunkt ligner det en regulær snestorm og det vil være hele landet, som kommer til at lide under uvejret.

- Der kan falde 10 til 15 cm, lokalt op til 20 cm sne. Det bliver samtidigt meget blæsende, hvilket vil medføre udbredt snefygning og formodentlig give store trafikale problemer, skriver vagtchef Henning Gisselø på DMI's hjemmeside.

Er du midt i snevejret? Send dine bedste vejrfoto og videoer på sms/mms til 1224 (alm. telefontakst) eller på mail: 1224@eb.dk

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere