Trafikdrab på hundelufter giver 18 måneders fængsel

En 38-årig spritbilist fra Sorø kørte en 51-årig hundelufter og hans hund ihjel. Nu står han til et år og seks måneders fængsel. Spritbilisten havde sine børn med i bilen.

Den beskadigede bil fra ulykken. (Fotograf : Michael/alarm112danmark.dk)
Den beskadigede bil fra ulykken. (Fotograf : Michael/alarm112danmark.dk)

Den 38-årige Henrik Risager fra Sorø skal et år og seks måneder i fængsel for uagtsomt manddrab og spritkørsel, der kostede den 51-årige Frank Laurentius Hansen og hans hund livet.

Det skriver sn.dk

Retten i Roskilde afgjorde torsdag eftermiddag, at den 38-årige handlede uagtsomt, da han tirsdag den 29. januar klokken 19.17 kørte med en promille på 0,74 og for høj fart ad Sorøvej mod vest på vej hjem fra et restaurantbesøg i Ringsted. Han havde sine børn på otte og 10 år med i bilen.

Meget mørkt
Spritbilisten forklarede i retten, at han overhalede to forankørende biler kort efter bygrænseskiltet til Ringsted. Han kørte cirka 80 i timen.

Det var meget mørkt. Og pludselig så han en mørk figur foran sig ud for krydset Skellerødvej/Torpetvej.

Fik airbag i hovedet
- Der gik en person og en hund bagved. Det er det billede, jeg har inde i hovedet, forklarede den 38-årige mand.

Han ramte noget, fik airbaggen i hovedet og kørte cirka 200 meter videre, før han stoppede. Den 51-årige hundelufter blev dræbt på stedet og var svært tilredt. Hans hund blev ifølge bilinspektionens målinger kastet cirka 11,6 meter væk, da den blev ramt af bilen.

Læs også: Spritbilist kørte med 5-årig datter på passagersæde

Efter meget komplicerede udregninger blandt andet baseret på hundens landingssted er inspektionen kommet frem til, at den 38-årige bilist har kørt 80-100 i timen, hvor fartgrænsen er 80.

Protesterede højlydt
Han tændte heller ikke det lange lys efter overhalingen.

Forsvarer Ole Kjær sagde i sin procedure, at den 51-årige hundelufter selv havde en del af skylden, fordi han krydsede en buldrende mørk landevej i mørkt tøj og med mørk hund.

Læs også: Spritbilist kørte galt og stjal hjælpende mands bil
Det blev for meget for en pårørende til den dræbte. Den pårørende protesterede højlydt i retten og blev af anklageren bedt om at gå, skriver sn.dk

Forsvareren fik dog ikke sine bemærkninger igennem. Domsmandsretten var enig i, at Henrik Risager optrådte uagtsomt ved ikke at tilpasse hastigheden til forholdene. Det er desuden en skærpende omstændighed, at han er dømt for spritkørsel tidligere i 2008 og 1997.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere