Løsladte børn begår kriminalitet trods ministerløfte

Justitsministeren lovede at tage hånd om løsladte 14-årige, dømt for grov kriminalitet. Nu er fire dømt igen

11 unge på 14 år fik friheden tilbage, selvom de var dømt for alvorlig kriminalitet, da den nuværende regering for et år siden hævede den kriminelle lavalder fra 14 til 15 år.

Justitsminister Morten Bødskov (S) lovede dengang, at der ville blive taget hånd om de unge. Men nu er fire af de 11 unge dømt igen for alvorlig kriminalitet så som grov vold, ulovlig våbenbesiddelse og røveri, rapporterer TV 2 Nyhederne.

- Der bliver taget hånd om de her unge. Den eneste forskel er, at regeringen ikke mener, at børn skal for en dommer, sagde Morten Bødskov til TV 2, da den kriminelle lavalder blev hævet.

Men sådan er det ikke gået, viser et svar til Folketinget, og oppositionspartierne Venstre og Dansk Folkeparti mener, at ministeren bryder sit løfte.

- Der er ikke nogen, der har taget hånd om dem, og de har benyttet lejligheden til at begå ny, alvorlig kriminalitet, siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen til TV 2 Nyhederne.

Dansk Folkeparti vil kalde Morten Bødskov i samråd i sagen.

- Regeringen sagde, at de pågældende ville komme til at sidde i de samme institutioner, og der ville blive taget hånd om det. Det har den ikke gjort. Der er ikke sket det, der skulle ske, siger retsordfører Peter Skaarup til TV 2.

Justitsminister Morten Bødskov afviser kritikken ved at understrege, at ungdomskriminaliteten falder generelt.

- Jeg har sikret, at der er en fortsat udvikling, hvor vi har skærpet bekæmpelse af ungdomskriminalitet, og jeg er meget tilfreds med, at ungdomskriminaliteten styrtdykker lige i øjeblikket, siger Morten Bødskov til TV 2.

I alt blev 11 unge løsladt, selvom de var dømt for alvorlig kriminalitet. Ud over de fire, der er dømt igen, er en femte i øjeblikket sigtet for grov voldtægt. I alt slap over 500 14-årige for straf, da regeringen hævede den kriminelle lavalder.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere