Biltyv dræbte baby i Kinas Jilin-provins

Babydrab fylder mere i de kinesiske medier end det årlige møde i Kinas nationale folkekongres

En kinesisk biltyv kvalte en to måneder gammel baby, efter at han havde stjålet en bil, hvor barnet lå, oplyser det kinesiske politi.

Sagen har vakt harme mange steder i Kina, og mange tusinde mennesker var involveret i jagten på den stjålne bil, indtil biltyven overgav sig efter at have været på flugt et døgn.

Den dræbte dreng lå i en SUV, som blev stjålet af den 48-årige biltyv i den nordøstlige provins Jilin mandag.

- Biltyven opdagede pludselig, at der lå en baby på bagsædet og kørte ind til siden og kvalte drengen og begravede ham i sneen, siger politiet i Jilin til kinesiske medier.

Liget af den lille dreng er blevet identificeret af hans forældre, skriver nyhedsbureauet Xinhua. Drengens far, Xu Jialin, siger til Xinhua, at slaget har været så hårdt for drengens mor, at hun bliver behandlet på et hospital.

Kinesiske medier har givet sagen omfattende dækning, og den fylder meget i landets sociale medier. Den får langt mere opmærksomhed end det årlige møde i landets nationale folkekongres, som netop er blevet indledt i Beijing.

Forældrene havde efterladt barnet i bilen i 10 minutter med motoren i gang, skriver den statslige avis Global Times, som tilføjer, at en pårørende til drengen besvimede af sorg, da tilståelsen fra den 48-årige biltyv blev offentliggjort.

På internettet giver mange udtryk for deres væmmelse over for drabet og de kræver biltyven henrettet.

- Det er ikke nok at dræbte ham en gang, skriver en bruger af Sina Weibo, der minder om Twitter.

Kina har ifølge tal fra FN en drabsrate på 1,0 per 100.000 personer i 2010, hvilket er blandt de laveste i verden.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere