Bendtner spritstiv og med udløbet kørekort

Flere detaljer fra anklageskriftet mod Nicklas Bendtner, der også kørte uden gyldigt kørekort

Der var al mulig grund til, at Nicklas Bendtner aldrig skulle have sat sig ind i en splinterny Mercedes SUV, da han lørdag nat forlod natklubben i indre by.

Ikke kun var han sejlende beruset, men han satte sig samtidig bag rattet velvidende, at hans engelske kørekort var udløbet flere måneder forinden.

Det fremgår nu af anklageskriftet, som ekstrabladet.dk har fået aktindsigt i.

Læs også: Her byggede Bendtner promillen op

Således udløb hans britiske kørekort nemlig helt tilbage til den 1. september 2012.

Juventus-spilleren blev stoppet af politiet ved Frederiksholms Kanal og Nybrogade kl. 01.45, fordi han kørte mod færdselsretningen i en ensrettet gade.

Blodprøven, som blev udtaget på den spritstive og af samme årsag nu landsholds-suspenderede fodboldsspiller, blev taget cirka en time senere kl. 02.53.

Læs også: Bendtner-advokat: Godt promillen var under 2,0

Kørte i bil til 1,2 mio. kr.
Resultatet, som Bendtner dagen efter i en brødebetynget twitter-opdatering anførte som 'en mild sag for spritkørsel' taler helt for sig selv, da promillen viser 'mindst 1,75'. Et alkoholindtag der nu står til at koste ham 3,5 mio. kroner i bøde. Derudover kræver anklager Bo Kluxen desuden Bendtner frakendt sit kørekort i tre år.

Dermed må Bendtner formentligt nøjes med at pudse støvfnug af firhjulstrækkeren, der som ny koster 1, 2 mio. kroner og som er blevet købt så sent som i december.

Anklageskriftet danner rammen om den straksdom, der forventes senere i dag, når retten indledes kl. 15 i Københavns Byret, og hvor den 25-årige Nicklas Bendter for første gang får en kærkommen lejlighed til at forklare sig om sin skandaløse opførsel.

Opdateres...

ekstrabladet.dk følger sagen direkte fra retslokalet kl. 15. Sagen forventes at vare en times tid.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere