Køleskabs-liget: Mette blev kvalt med plastikpose

Nye stærke mordbeviser i sagen om den døde Mette Bønnelykke Herholdt, som i to år blev skjult i et køleskab. Ekskæresten accepterer tremmerne frivilligt

Mette Bønnelykke Herholdt er formodet dræbt af sin ekskæreste, som igennem to år har opbevaret liget i et køleskab. (Foto: Per Rasmussen)
Mette Bønnelykke Herholdt er formodet dræbt af sin ekskæreste, som igennem to år har opbevaret liget i et køleskab. (Foto: Per Rasmussen)

Det er en måned siden, at den 47-årige ekskæreste til den døde - og hidtil kun formodede dræbte Mette Bønnelykke Herholdt - blev varetægtsfængslet for at stå bag drabet og igennem to år at have opbevaret hendes lig i et køleskab.

Læs også: Anholdt for drab - lig fundet i køleskab
Læs også: Flyttede lig i køleskab

Tirsdag skulle den tidligere kæreste og samlever, som havde placeret køleskabet i et forfaldent udhus tilhørende den ejendom, hvor han nu bor med sin familie, igen have været i retten. Denne gang fordi fristen for hans varetægtsfængsling var udløbet. Men den 47-årige havde forud for retsmødet selv valgt at acceptere at forblive bag tremmer. Det gør man kun, når beviserne mod en er så solide, at et retsligt slagsmål vil være nytteløst.

Fik snøret plastikpose om halsen
Nye oplysninger i sagen afslører da også, at den 40-årige Mette Bønnelykke Herholdt er blevet dræbt. Det afslører den foreløbige obduktionserklæring.

- Ved obduktionen blev det konstateret, at hendes luftveje var blokeret med sammenpresset papir, hvorefter hun har fået snøret en plasticbærepose stramt om halsen, inden hun blev pakket ind i en presenning og anbragt i køleskabet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Den 47-årige har hidtil været sigtet for 'på ukendt vis' at have slået Mette Bønnelykke ihjel og dernæst for usømmelig omgang med lig, blandt andet fordi han har anbragt hendes lig i et gammelt køleskab, som han flere gange har flyttet rundt på i forbindelse med flere flytninger.

Læs også: Lig i køleskab identificeret
Læs også: Kvindedrab: Køleskabet var lukket med reb

Nægter stadig drab
Liget af Mette Bønnelykke, der var mor til to børn og havde udviklet et misbrug til smertestillende medicin, blev fundet den 5. februar i år efter at have været forsvundet i to år. Samme dag blev ekskæresten anholdt og sigtet i sagen.

Den tidligere nu drabssigtede samlever, som selv er far til to børn og i dag bor med en ny kæreste, har erkendt, at have transporteret liget rundt i den noget usædvanlige opbevaringskiste. Han nægter dog fortsat, at skulle have slået Mette Bønnelykke ihjel.

Har du oplysninger om sagen, så kontakt os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller på email.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Mette Bønnelykke Herholdt er formodet dræbt af sin ekskæreste, som igennem to år har opbevaret liget i et køleskab. (Foto: Per Rasmussen)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere